Negresa cu banane si visine

Negresa cu banane si visine este o reteta de prajitura simpla, dar absolut delicioasa! Combinatia intre negresa pufoasa cu arome de banane si visinele acrisoare este una tare potrivita.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu banane si visine

Ingrediente

  • banane mai mici coapte (sau 2 mari)
  • 300g faina
  • 150-200g zahar
  • 2 oua
  • 50g unt
  • 100ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • 2 linguri pline cacao (sau mai mult daca va place mai neagra)
  • aprox 500g visine fara samburi (sau din compot/dulceata)

Mod de preparare

Incalzim laptele si untul pana se topeste.
Intre timp mixam bine bananele cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema.
Adaugam apoi laptele cu untul topit, coaja rasa de portocala si romul.
Urmeaza cacao pudra, mixam bine pana se incorporeaza si apoi adaugam faina amestecata inprealabil cu praful de copt.
Separat batem spuma albusurile cu sarea si le adaugam la compozitie amestecand usor de jos in sus cu o lingura ca sa nu spargem bulele.
Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina.
Adaugam visinele fara samburi una cate una in asa fel incat sa fie impartite in mod egal pe toata suprafata prajiturii.
Dam la cuptorul preincalzit la foc mic (150°) timp de 40-50min. Facem testul cu scobitoarea si daca e ok prajitura e gata
Lasam sa se raceasca complet in tava inainte de a o taia.
Foarte buna, mi-a placut in mod deosebit combinatia banane-cacao-visine…

Reteta de negresa cu banane si visine a fost propusa de CeReteteMaiFacFetele pe forum culinar.


Serviti negresa cu banane si visine dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Tartelete cu branza si cimbru verde
Bucataras.RO

Tartelete cu branza si cimbru verde

Aceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit

Tartelete cu branza si cimbru verde
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!