Negresa cu biscuiti Oreo

Un dulce cremos si gustos, adorat de copii si nu numai!

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Negresa cu biscuiti Oreo

Ingrediente

  • Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:
  • o ciocolata cu lapte un pachet mare de biscuiti Oreo 50 gr cacao neagra Dr. Oetker 300 ml lapte (fiert) 5 oua mari 100 gr unt (de calitate) 3-4 linguri cu zahar (sau dupa gust) 250 gr faina alba de grau o pastaie de va
  • nilie un pliculet cu praf de copt
  • Pentru glazura ne sunt necesare:
  • 50 gr unt 100 gr ciocolata optional: o lingura cu cacao neagra
  • Pentru decor: fructe de padure

Mod de preparare

Intr-o craticioara de inox, se pun la foc mic, laptele, zaharul si untul, impreuna cu pastaia de vanilie. Cand zaharul este topit integral se adauga cacaoa si ciocolata si se amesteca energic pentru omogenizarea completa. (Compozitia doar se aduce la punctul de fierbere, nu trebuie sa clocoteasca) Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit. Se adauga apoi galbenusurile (rand pe rand) si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza totul. Albusurile se bat spuma (foarte bine) si se incorporeaza in compozitie. Se unge o tava/forma de copt cu putin unt sau ulei si se toarna compozitia obtinuta. Este suficient de densa, astfel ca biscuitii Oreo se asaza frumos, deasupra, din loc in loc. Se coace la 150 de grade pentru 25 de minute. (Sau testati cu o scobitoare). Dupa coacere, se lasa la racit in cuptor. Pentru glazura: se topesc untul cu ciocolata, se adauga cacaoa si se omogenizeaza totul. Glazura se toarna peste negresa rece. Se orneaza cu fructe de padure. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de vacuta
3
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
4
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Ciorba de legume cu perisoare
5
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Parteneri
Aperitive festive
Bucataras.RO

Aperitive festive

Mereu ne gandim ce sa punem pe masa de sarbatori, asa ca am facut o serie de aperitive gustoase si rapide. 

Aperitive festive
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!