Prajituri

Reteta Negresa Rafaello

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Negresa de post cu nuci - Reteta Video"
 
>
Negresa Rafaello este o reteta culinara de prajitura delicioasa, ce combina pufosenia negresei cu ciocolata cu delicatetea bomboanelor rafaello.

ingrediente

Pentru bomboanele Rafaello:
   200g branza dulce
   fina
   50g fulgi de cocos
   1 lingurita si jumatate praf de budinca de vanilie
   1 lingurita zahar vanilat
   1 lingurita amidon de porumb
   1 galbenus
Pentru negresa:
   3 oua
   50g ciocolata neagra
   50g zahar brun
   2 linguri faina
   2 linguri praf de budinca cu ciocolata
   1 lingurita amidon
Glazura:
   50ml lapte
   2 linguri zahar
   50g unt
   50g ciocolata
    

mod de preparare

In primul rand se prepara bomboanele Rafaello:




Se amesteca branza dulce cu fulgii de nuca de cocos, cu praful de vanilie, zaharul vanilat si amidonul impreuna cu galbenusul. Se amesteca bine si se formeaza bile ce se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.




Negresa:




Se mixeaza albusurile impreuna cu zaharul brun pana cand sunt ferme. Apoi se adauga galbenusurile, pe rand, ciocolata neagra topita, in fir subtire, amestecand mereu.




Apoi se adauga praful de budinca amestecat cu faina si amidonul, amestecand usor, de jos in sus. Aluatul obtinut de aseaza uniform peste rafaello.




Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute.




Se prepara glazura:




Laptele se fierbe cu cele 2 linguri de zahar si untul pentru 2 minute. Se ia de pe foc, se adauga 50g ciocolata bucati, si se amesteca pana cand se topeste ciocolata. se lasa sa se racoreasca putin, dupa care se adauga peste negresa racita si ea.




Reteta oferita de Rodiva - for the love of cakes.


Negresa Rafaello se lasa la frigider 30 de minute inainte de a o felia.

Incearca si Tarta cu capsune si crema de branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa Rafaello" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.