Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Nuci

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
RADA ADRIANA postat de
Postat pe: 05-12-2017
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Desert negresa de post cu nuci"
 
Retete de iarna

ingrediente

10 portii

Aluat:
   200 gr untura
   600 gr faina
   4 oua
   1 plic praf de copt
   4 linguri zahar
   un praf de sare
Crema:
   200 biscuiti
   200 gr nuca
   300 ml lapte
   1 esenta rom
   100 gr ciocolata topita
   70 gr zahar pudra
   2 linguri cacao
   Ajutor: 1 forma nuci sau un aparat de facut nuci

mod de preparare

Din ingredientele de aluat, se face un aluat fraged. Se fac bilute mici pentru a le putea pune in forma. Ies cam 160-170 de jumatati de nuci.

Pentru crema maruntim biscuitii, adaugam nuca prajita si macinata (pentru un gust mai bun o prajesti putin), esenta de rom, zaharul pudra, cacaua, ciocolata topita si laptele la final. Se amesteca bine pana iese o crema cremoasa.
Bilutele se pun in forma de nuci si se fac pe ochiul de la aragaz. Cam in 2 minute se face o tura. Dupa ce facem cojile de nuci, le umplem cu crema si le pudram cu zahar pudra. Aceste coji le putem face si aparatul de facut nuci (vezi poze).

Incearca si Fursecuri cu lamaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.