Reţetă de preparare a papanaşilor copti

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi copti pe placul tuturor, desertul preferat al copiilor.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Reţetă de preparare a papanaşilor copti

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • Pentru 4 papanasi:
  • 400 g urda proaspata
  • afanata
  • 2 oua
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf zahar pudra
  • 3 linguri de gris
  • un praf de sare
  • 200 g smantana
  • dulceata de cirese
  • (sau visine sau ce-o fi
  • dupa pofta inimii)
  • hartie de copt si putin ulei de uns tava.

Mod de preparare

Diferiti de papanasii pe care-i mancam prin restaurante sau pe care-i pregatim acasa fierti sau prajiti in tigaie ca gogosile, acesti papanasi copti in cuptor o sa vi se para niste turtite ciudate, dar sunt extrem de deliciosi (va asigur!), mai ales daca alegeti o urda proaspata si buna; iar cu smantana si dulceata de cirese deasupra sunt foarte apetisanti! In plus sunt atat de usor de facut… ca si unui incepator in “ale bucatariei” o sa i se para floare la ureche.

Se amesteca urda cu ouale, apoi se pune zaharul pudra, zaharul vanilat, un praf de sare si grisul si se amesteca bine din nou. Se lasa compozitia de papanasi la rece pentru o jumatate de ora, ca sa se topeasca zaharul si sa se umfle putin grisul.
Intr-o tava de cuptor se pune o hartie de copt si se unge cu putin ulei.

Dupa ce s-a odihnit compozitia, o scoatem din frigider si facem din ea 4 turtite, pe care le asezam frumos in tava; inainte de a le aseza in tava, le tavalim putin prin gris.

Dam la cuptor circa 40-45 de minute. Dupa ce ii scoateti, o sa se mai dezumfle :) , cel putin la mine asa s-a intamplat.


Papansii copti se servesc imediat cu smantana si dulceata de cirese deasupra!

Sunt extraordinari de buni, imi plac mai mult decat papanasii traditionali!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Friptura de miel
Bucataras.RO

Friptura de miel

Pentru masa de Paste, va invit sa incercati o friptura delicioasa de miel.

Friptura de miel
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola