Prajituri

Reteta culinara Pasca poloneza clasica

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca fara aluat cu blenderul Oster Reversible - reteta video"
 
Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata este o pasca obligatorie pe masa de Paste.

ingrediente

Blatul:
   1 pahar faina grau
   1/2 pahar zahar pudra
   1 ou
   1/2 pahar lapte dulce
   100 gr unt/margarina (eu pun unt)
   3 linguri cacao
   1 plic praf de copt
   1 plic zahar vanilat
Crema de branza:
   500 gr branza de vaci sau mai mult , stoarsa bine de zer
   2 oua
   1 pahar zahar pudra
   1 plic zahar vanilat
   1 lingura faina(am pus vreo 3 linguri)
   50 gr stafide (am uitat sa pun, pentru ca leam mancat una cate una)

mod de preparare

Pentru blat se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga cacao, oul, apoi laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si trebuie sa aiba consistenta unei creme ceva mai groase.


Crema de branza:


se da branza de vaci prin masina de tocat carne de 2 ori (eu am framantat-o foarte bine), apoi se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile. Se adauga faina si stafidele (pe care eu nu le-am mai pus de data asta, ca nu am mai avut - am ciupit din ele sistematic si apucasem sa dau drumul la cuptor) si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma (am uitat si asta, si am trantit ouale intregi, foflenc - dar nu a daunat grav retetei). Se omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus.


Asamblare:


Intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (eu pun hartie de copt), se toarna 2/3 din aluatul pentru blat si se niveleaza bine cu o spatula/lingura. Deasupra se aseaza toata crema de branza, se pune restul de aluat, bine intins sa acopere branza, si se da la cuptor la foc potrivit pana cand pasca se desprinde de marginile formei. Se scoate din cuptor si se lasa la racit foarte bine, se scoate din forma si se pune glazura de ciocolata.


A crapat putin, dar orice imperfectiune se acopera cu ciocolata.


Glazura:


100 gr ciocolata topita la bain-marie cu cateva picaturi de ulei, se omogenizeaza cu 50 grame unt si se pune peste pasca. Se lasa la intarit/racit.


Reteta de pasca poloneza a fost propusa de julix_2007 pe forum culinar.
Dupa ce pasca poloneza clasica s-a racit si glazura s-a intarit se poate servi.

Incearca si Felii cu nuci
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza clasica" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite