Passion cake

Amestecati faina, cu budinca, cacao si praful de copt. Adaugati ouale si zaharul si mixati, adaugati untul, apoi laptele. Compozitia obtinuta o puneti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Passion cake

Ingrediente

  • Blat:
  • 150g faina
  • 2 pliculete budinca de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • 1 pachet praf de copt
  • 150g zahar
  • 4 oua
  • 200g unt
  • 4 linguri de lapte
  • Mousse de ciocolata cu zmeura:
  • 150g ciocolata alba cu picaturi de zmeura
  • 150g ciocolata de lapte
  • 200ml smantana lichida
  • 300g purè de zmeura
  • Mousse caramel:
  • 60 ml apa rece
  • 12g gelatina foi
  • 2 linguri brandy
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri apa
  • 6 galbenusuri
  • 480 gr frisca
  • Glazura de ciocolata:
  • 200gr ciocolata cu lapte
  • 100ml smantana
  • Glazura de zmeura:
  • 300g zmeura
  • 200g zahar pudra
  • 10 g gelatina foi

Mod de preparare

Amestecati faina, cu budinca, cacao si praful de copt. Adaugati ouale si zaharul si mixati, adaugati untul, apoi laptele. Compozitia obtinuta o puneti in tava dinainte pregatita si puneti la cuptor la 180°C timp de 20 minute. Blatul odata copt scoateti-l din cuptor si lasati-l sa se raceasca bine pe gratar dupa care il taiati in trei.

Mousse de cioco si zmeura:

3

Incalziti smantana intr-o craticioara si cand e fierbinte adaugati ciocolata alba cu picaturi de zmeura. Apoi adaugati si ciocolata cu lapte facuta bucati. Lasati sa se raceasca bine, introduceti la frigider. Cand glazura este rece mixati-o bine pana devine ca o crema apoi adaugati purè-ul de zmeura.

Mousse caramel:

3

Gelatina o inmuiati in putin apa (eu am folosit agar-agar). Zaharul se carameleaza. Cand ajunge la culoarea caramelului adaugati cu multa atentie 2 linguri de apa. Apoi varsati usor, in fir gelatina. Se amesteca pana devine un sirop dens, se indeparteaza de pe foc si se raceste putin. Intre timp se mixeaza ouale si se adauga putin cate putin siropul caramel. Separat se mixeaza frisca si se amesteca usor compozitiei de oua si caramel.

Asamblare tort:

3

In forma de tort pregatita cu folie transparenta se pune unul din blaturi. Se insiropeaza cu cappuccino aromatizat cu brandy. Se adauga mousse-ul de ciocolata si zmeura. Peste acest mousse se adauga zmeura(asa zice reteta) Eu am pus fructe de padure si capsuni, cam 250g. Urmeaza al doilea blat la fel insiropat ca si primul peste care se pune stratul de mousse caramel. Se termina asamblarea cu ultimul blat insiropat la randul sau se lasa la frigider peste noapte.


A doua zi se scoate pe gratar se imbraca in glazura de ciocolata. Se lasa sa se inchege prima glazura, apoi se adauga glazura de zmeura.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Napolitane cu cacoa si menta
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT: 1. Se amesteca 1 cana unt, 6 linguri cacao, 1 cana zahar, 1 ou. Adaugam apoi esenta vanilie, 1 lingura lapte plus 1...

Napolitane cu cacoa si menta
Supa crema de usturoi
4
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval

"retete festive de iarna" Vă invit să încercați niște sărățele absolut delicioase, care se fac foarte...

Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!