Prajituri

Reteta Pastiera Napoletana

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Rachitagreta postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pastiera Napoletana este o prajitura italaiana cu branza de vaci ce se pregateste indeosebi de Pasti. Este o prajitura de Pasti cu branza ce merita incercata.

ingrediente

Ingrediente: Pentru aluat:
   250 g de faina
   125 g unt
   100 g zahar
   1 ou + 1 galbenus
   1 baton de vanilie
   1 ou pentru a unge prajitura deasupra
Pentru umplutura:
   grau fiert 300 de grame
   350 g urda (mixt oaie si capra ar fi mai bine)
   250 g zahar
   1 lingurita de scortisoara
   coaja rasa de la o lamie bio
   2 oua intregi + 2 galbenusuri
   1 esenta de flori de portocala
   1 baton de vanilie
   30 g unt
   cedru zaharisit taiat cubulete
   coaja de portocala zaharisita taiata cubulete

mod de preparare

Mai intai am pregatit aluatul astfel: intr-un robot de bucatarie am pus faina, zaharul si untul rece taiat cuburi. Le-am amestecat cu robotul pentru 1 minut. Nisipul format l-am pus pe o masa de lucru sub forma unei fantani. Am spart un ou in mijloc + 1 galbenus si am adaugat semnitele dintr-un baton de familie si am framantat bine. Am pus aluatul format intr-o folie alimentara si l-am data la frigider pentru circa 1 ora.

Intre timp am pus laptele cu untul pe foc; am adaugat graul fiert, coaja de la lamaie razalita si am last sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand pana ce am obtinut o crema densa. Am luat-o de pe foc si am lasat-o sa se raceasca amestecand-o din cand in cand. Am amestecat cu un mixer ouale cu urda, cu zaharul, scortisoara, esenta de flori de portocale si semintele de vanilie. am adaugat apoi cubuletele de cedru si de coaja de portocala si am amestecat. Am adaugat crema de grau si am amestecat din nou.

Din aluat am taiat o mica parte, iar din restul am intins o foaie de grosime de circa 1 cm, rotunda . Am pus intr-o tava rotunda hartie de copt, am intins deasupra foaia de aluat. Am taiat marginile la acelasi nivel (circa 3 cm). Am pus in interior crema. Am intins aluatul ramas si am taiat panglici de o largime de circa 1,5 -2 cm pe care le-am asezat peste crema formand un fel de grilaj.. Le-am uns cu un ou batut. Am dat prajitura la cuptor ventila la 180 grade circa 1 ora. Am last prajitura sa se raceasca in tava, apoi am scos-o si am taiat-o.


Serviti prajitura cu branza de Pasti dupa ce s-a racit.

Incearca si Prajitura cu gris
Daca ti-a placut reteta noastra "Pastiera Napoletana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.