Prajituri

Patrate cu crema de migdale

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se face un aluat din cele aratate, se lasa sa se odihneasca ½ ora. Se imparte apoi aluatul in trei parti egale. Se intind trei foi care se coc pe rin

ingrediente

   F o i l e: 300 gr faina
   1 ou
   60 gr unt
   20 gr praf de amoniac
   3 linguri zahar
   1 praf vanilie
   ¼ pahar lapte
   ulei. Crem a: 1/2 pahar lapte
   200 gr zahar
   80 gr faina
   200 gr unt
   esenta de migdale amare

mod de preparare

Se face un aluat din cele aratate, se lasa sa se odihneasca ½ ora. Se imparte apoi aluatul in trei parti egale. Se intind trei foi care se coc pe rind in tava de copt unsa cu ulei si presarata cu faina. Pentru crema, se amesteca intr-o cratita pe foc laptele cu zaharul si faina pina cind incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se adauga untul si esesnta de migdale amare, amestecind bine. Cu aceasta crema se unge fiecare foaie si se asaza una peste alta (foaia de deasupra trebuie sa fie unsa cu crema)
Se serveste taiata in patrate
Incearca si Strudel vienez cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Patrate cu crema de migdale" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite