Patratele cu prune (cu drojdie): delicioase si usor de facut.
Se face o maia din drojdie, o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut si se lasa la crescut, intr-un loc ferit de curent.
Se cerne faina intr-un castron, se adauga zaharul, un praf de sare, oul, maiaua si untul topit. Se pune laptele treptat, se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa sa creasca, pana cand isi dubleaza volumul.
Se intinde aluatul si se intinde in foaie si se aseaza intr-o tava medie unsa cu unt. Prunele se taie pe jumatate si se scot samburii.
Se aseaza prunele cu partea bombata in jos pe aluatul din tava. Se ameasteca toate ingredientele de la aluatul maruntit.
Se presara prunele cu aluatul maruntit si se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40 minute.
Patratelele se pot servi cu zahar pudra deasupra.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugareteta romaneasca Această rețetă delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor, căreia îi mulțumesc....
Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei coptIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii