Faina se framanta impreuna cu margarina, zaharul si apa, pana cand se obtine un aluat moale. Aluatul se imparte in doua si se lasa sa se odihneasca 3
Faina se framanta impreuna cu margarina, zaharul si apa, pana cand se obtine un aluat moale. Aluatul se imparte in doua si se lasa sa se odihneasca 30 de minute. Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu faina, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat, galbenusurile si stafidele. Albusurile se bat spuma si se amesteca usor. Se intinde o foaie de aluat, se pune in tava tapetata, se presara cu gris si se asaza umplutura de branza, intinsa in strat uniform. Se pune peste branza restul de gris si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat. Se da la cuptor, la foc mediu. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit si se taie in patrate.
Se serveste placinta presara cu zahar pudra.
Alte retete culinare:
Tiramisu Prajitura snikers Prajituri delicioase
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verde
Comentarii