Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala

Imi plac fructele sa le mananc ca atare dar imi plac si in prajituri.

Portii
18
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala

Ingrediente

  • 15 foi de placinta
  • 1 kg branza de vaci
  • 150 g iaurt grecesc
  • 225 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 150 g capsuni
  • 3 oua
  • 1 lingura cu gris
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • un strop de sare
  • Pentru siropul de portocala
  • 250 ml suc de portocala
  • 1,5 lingura Zahar
  • Mai avem nevoie
  • ulei pentru uns foile de placinta
  • ulei pentru uns tava
  • faina pentru tapetat tava

Mod de preparare

Mixam bine ouale cu un strop de sare. Adaugam pe rand branza, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de portocala si grisul.

Amestecam dupa fiecare ingredient in parte cu ajutorul unei linguri de lemn. Curatam capsunile de codite, le spalam si apoi le taiem in 2-3 bucati(depinde cat sunt de mari) pe verticala.

Ungem foile de placinta cu ulei pe fiecare in parte. Ungem o tava (32/24) cu ulei si o tapetam cu faina. Asezam la baza tavii 5 foi de placinta unse si turnam jumatate din cantitatea de umplutura. Deasupra umpluturii punem jumatate din cantitatea de capsuni. Acoperim cu alte 5 foi de placinta, punem cealalta jumatate de umplutura si de capsune. Si la final punem restul foilor de placinta.

Dam placinta la cuptorul preincalzit si lasam pana cand aceasta se rumeneste usor. In timp ce placinta este la cuptor ne ocupam de siropul de portocale. Sucul proaspat de portocala il amestecam cu zaharul si il punem pe foc, lasandu-l sa dea in cateva clocote dupa care il dam deoparte. Cand placinta este facuta ,scoatem tava din cuptor, o taiem bucati potrivite si turnam siropul cald peste ea.

Dam din nou la cuptor si lasam pana cand siropul este absorbit (circa 10-15 min).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Bastonase de pui crocante si aromate
Bucataras.RO

Bastonase de pui crocante si aromate

Ideea mi-a venit gandindu-ma la dleicioasele fasii de pui de la KFC. Au iesit dleicioase alaturi de un sos coctail.

Bastonase de pui crocante si aromate
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!