Prajituri

Reteta Placinta cu fructe si crema de vanilie

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:10m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Aluat pentru placinta"
 
Placinta cu fructe si crema de vanilie este un desert de vara absolut delicios, deloc greu de preparat, la care pot fi folosite fructele preferate.

ingrediente

pentru crusta:
   180 de grame de faina
   75 de grame de unt rece
   1 ou
   150 de grame de zahar
   1 lingurita mica praf de copt
pentru umplutura:
   500 ml lapte
   2 plicuri budinca de vanilie
   600 de grame de smantana cu minimum 20 % grasime
   200 de grame de zahar
   fructele voastre preferate din compot - piersici
   caise
   mandarine
   ananas
   sau fructe congelate (visine
   fructe de padure) - eu am folosit un compot de 720 ml de caise home-made
   si nu ar fi stricat sa fi avut chiar mai
   multe fructe
   250 ml zeama din compot
   1 plic de tort-jelee

mod de preparare

Pentru aluatul de crusta, amestecati faina cu praful de copt si cu zaharul. Untul rece il taiati in aceasta masa (eu am folosit rola de taiat paste) pana cand amestecul asemanator nisipului.




Adaugati oul si framantati foarte putin. Acoperiti cu o folie si dati la frigider pentru o ora.




Taierea untului in ingredientele uscate serveste la obtinerea unui aluat mult mai nisipos, de o calitate mult mai fina decat ar fi fost framantand, simplu, toate ingredientele, cu toate ca aluatul obtinut este mai greu de lucrat, atunci cand se intinde in forma si va trebui, eventual, sa va ajutati de foarte putina faina.

Dupa o ora, aluatul se intinde, prin presare, intr-o forma de tort cu inel detasabil, tinand cont ca marginile superioare sa fie cat mai regulate, si se da din nou la frigider.




375 de ml de lapte se pun la fiert. Restul de 125 de ml se amesteca cu praful de budinca si zaharul si se adauga in laptele fierbinte, amestecand continuu. Se fierbe o budinca groasa. In budinca se amesteca toata smantana pana la perfecta omogenizare.




Se aseaza deasupra fructele, si se da la cuptorul preincins la 175 de grade, pentru o ora.




Placinta cu fructe si crema de vanilie se lasa sa se raceasca, apoi se prepara jeleul din plicul de tort-jelee si zeama de compot. Se aseaza peste tarta si se da la rece. Dupa preferinte, se poate orna tarta inainte de servire, eu am presarat doar zahar praf.


Reteta de placinta cu fructe si crema de vanilie a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.

Incearca si Placinta americana cu dovleac
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu fructe si crema de vanilie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.