Imi plac dulciurile cu fructe si aceasta placinta am facut-o cand am cules merele din gradina si le-am asezat pentru iarna . Am ales sa fac un aluat simplu , un fel de foietaj de casa si vi-o recomand cu mare drag. In loc de mere se poate folosi branza ,si daca doriti chiar se poate pune spanac pentru a obtine o placinta sarata . Aceasta placinta dupa ce este coapta se poate pudra cu zahar pudra , dar cum am acasa un mofturos mic care imi zpune ,,NU vreau sa mananc pentru ca ai pus prea mult zahar ,, aleg sa nu o pudrez .
Aluatul Intr-un casron punem faina , untul si untura la temperatura camerei Apa impreuna cu zaharul ,praful de sare si otetul le amestecam . Cand zaharul este dizolvat adaugam totul peste faina . Framantam aluatul pana cand devine ferm si nelipicios. Acest aluat il invelim in folie alimentara si il punem la frigider ca sa se intareasca , aproximativ 1-2 ore sau peste noapte . Umplutura: Merele le spalam si curatam de coaja si seminte, se pot lasa cu coaja ,asta daca sunt sanatoase. Eu am avut 1.5 kg de mere gata curatate . Intr-un vas pe foc punem untul la topit si adaugam merele , zaharul si pudra de anason sau scortisoara si zeama de la jumate de lamaie Le calim si le lasam deoparte sa se raceasca . Aluatul racit il impartim in doua parti si intindem prima jumate de aluat. Il asezam in tava (28x40cm) . Din loc in loc il intepam cu furculita . Asezam peste el merele calite si racite ,iar peste jumatea de aluat ramasa. Cu un ou batut ungem foaie de deasupra si apoi o impungem cu furculita . Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30-40 minute sau pana cand se rumeneste deasupra.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataEste prima data cand fac chiftele din peste , dar cu siguranta le voi repeta pentru ca mi-au placut tare mult.
Chiftele de ton cu sos de iaurtIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii