Prajituri

Reteta Placinta cu mere (daneza)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 30m 
ancutza postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune faina ,sarea si margarina intr-un castron. Se omogenizeaza cu mana. Se separa oul. La galbenusul batut se adauga atata lapte incat sa se obti

ingrediente

   750 gr. faina
   250 gr. margarina
   1 lingurita sare
   un ou
   lapte
   3 linguri zeamil
   8 mere mari curatate si date pe razatoarea cea mare
   2 lingurite praf de scortisoara
   200 gr. zahar
   Optional:250 gr. zahar pudra
   3 linguri apa fiarta
   o lingurita vanilie

mod de preparare

Se pune faina ,sarea si margarina intr-un castron. Se omogenizeaza cu mana. Se separa oul. La galbenusul batut se adauga atata lapte incat sa se obtina 200 gr. de lichid. Se pune lichidul peste coca (faina+marg.+sarea) si se framanta cu mana bine. Compozitia asta se imparte in doua. Se intinde prima parte si se pune intr-o tava de copt(cam 10 cm L\6cm.l). Se amesteca merele cu zaharul, amidonul si scortisoara, iar compozitia se pune peste coca din tava. Se intinde si jumatatea cealalta de coca si se pune pe deasupra merelor. Se traseaza romburi cu cutitul pe suprafata placintei) si se unge cu albusul ramas de la ou. Se coace la foc domol pentru 50 min sau pana prinde culoarea maro deschis. Din ingredientele optionale se face o crema cu care se decoreaza placinta cand este inca calda.
Incearca si Bougatsa - placinta cu vanilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere (daneza)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite