Placinta cu mere potrivita pentru copii

Reteta de placinta cu mere este foarte potrivita pentru copii, care cu siguranta vor mai cere o portie. Mai mult pentru blatul superior al placintei puteti lasa copii sa decupeze ce forme doresc.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere potrivita pentru copii

Ingrediente

  • 1 ou
  • 1 cescuta ulei
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri zahar
  • faina cat cuprinde
  • 1 kg mere
  • 1 plic zahar vanilat
  • scortisoara

Mod de preparare

Faina se pune pe o planseta, iar in mijloc i se face o gaura unde se adauga oul, uleiul, zaharaul, vanilia si smantana. Se amesteca totul bine, se lasa apoi cateva minute in repaus.

Intre timp se curata merele de coaja, se spala si se dau pe razatoare. Se adauga zahar dupa gust, putina scortisoara si vanilie. Se pune amestecul intr-o tigaie, pe foc mic si se amesteca pana cand scade apa lasata de mere.

Se lasa la racit inainte de a umple placinta. Se intind apoi din aluat doua foi. Una din foi se asaza intr-o tava, se pune deasupra umplutura de mere, se asaza cea de-a doua foaie si se baga tava la cuptor, la copt.

Sfat:

Daca hotarati sa va implicati si copii in bucatarie la creerea acestui desert, puteti sa ii lasati pe ei sa decupeze cu ajutorul formelor pentru fursecuri formele dorite.


Placinta cu mere poate fi servita atat rece cat si calda, cu un glob de inghetata alaturi, sau sos de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Zarzarasi cu miere
3
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Limoncello
Bucataras.RO

Limoncello

Limoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...

Limoncello
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!