Placinta cu mere si dovleac este gustoasa si ieftina. Aveti nevoie pentru aceasta reteta de prajitura de faina, zahar, 3 cani dovleac ras si 2 cani mere rase.
Placinta cu mere si dovleac este gustoasa si ieftina. Pentru aceasta reteta de prajitura faceti intai umplutura: se pun la calit dovleacul, merele si zaharul in putin ulei. Cand s-au inmuiat se adauga stafidele, scortisoara si nucile. Se amesteca bine. Cantitatea de zahar poate fi mai mica sau mai mare, in functie de cat de dulce e dovleacul.
Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga esenta, uleiul, laptele si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune jumatate din cantitatea de aluat si se coace 10min. Se scoate tava si se intinde umplutura, iar deasupra se repartizeaza cealalta jumatate din compozitia de aluat. Se mai coace inca 10-15 min. Dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar farin.
Placinta cu mere si dovleac se taie felii si se pudreaza cu zahar vanilat.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdesupa crema pentru zile reci
Supa crema de legume si linteCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiO prajitura buna de sezon si pentru ca ne plac visinele!
Prajitura marmorata cu visineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii