Aceasta reteta de placinta cu mere si caramel este incredibila. Este o prajitura perfecta pentru o zi de toamna, aromele se imbina perfect si va vor potoli pofta de dulce.
In primul rand pregatim aluatul:
Pune faina impreuna cu sarea, zaharul si untul intr-un bol si amesteca pana cand devine un amestec omogen si untul e cremos. Adauga apa rece si framanta pana cand aluatul e legat si moale. Inbraca-l in folie alimentara si lasa-l la frigider cel putin 30 de minute inainte de a-l folosi. Incalzeste cuptorul la 160 de grade. Pe o suprafata cu faina intinde aluatul de placinta si decupeaza doua cercuri de 30cm. Aseaza un cerc intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt.
Prepara caramelul cu alune: Intr-o tigaie, la foc mediu, amesteca zaharul impreuna cu untul, amestecand continuu, pana cand untul se topeste. Amesteca pana cand ajunge la punctul de fierbere, si pana cand incepe sa se inchida la culoare. Adauga alunele. Toarna amestecul de caramel imediat in forma de tarta.
Pentru umplutura de mere tot ce ai de facut e sa amesteci zaharul impreuna cu condimentele, si sa tai merele in cubulete. Pune-le in tava de tarta deasupra caramelului cu alune, dupa care aseaza deasupra celalalt disc din aluat de placinta. Apasa usor cu degetele inmuiate in apa marginile celor doua discuri pentru a le sigila. Da partea de deasupra a placintei cu galbenus batut si coace pentru 25 de minute.
Serveste placinta cu mere si caramel calda, alaturi de smantana, frisca sau inghetata.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaAbia am așteptat să apară loboda, ca să fac un borș de primăvară, cu multe verdețuri aromate, vitaminizante și...
Bors de primavara, cu loboda si cartofiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii