Placinta fina cu mere

Aluatul se lucreaza in castron. Untul se freaca spuma. Zaharul se freaca cu galbenusurile si albusul apoi se amesteca cu untul i faina. Eu am folosi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Placinta fina cu mere

Ingrediente

  • 200 g faina ( trebuie mai multa
  • vreo 300-350 g
  • altfel iese prea moale aluatul)
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 ou intreg
  • 1 kg mere
  • arome
  • un varf de cutit de amoniac
  • 150 g de zahar pentru merele rase

Mod de preparare

Aluatul se lucreaza in castron.

Untul se freaca spuma. Zaharul se freaca cu galbenusurile si albusul apoi se amesteca cu untul i faina.

Eu am folosit zahar pudra. Dupa ce am amestecat toate ingredientele mi s-a parut extrem de lipicios aluatul si cu prea putina faina in el , asa ca, cu de la mine putere am adaugat asa de multa pana am obtinut aluatul dorit.

Aluatul obtinut se tine cel putin doua ore la rece, poate sta si peste noapte.

Am pregatit merele, le-am curatat. se dau prin razatoare, robot etc. Am pus merele la calit intr-un pic de unt, cam cat o nuca si am adaugat zaharul , scortisoara si gamaliile de la vreo 3 cuisoare faramitandu-le bine intre degete.

Aluatul se imparte in doua si se intind doua foi egale.

Una din ele se pune in tava neunsa , presarata cu faina , se inteapa cu furculita.

Se coace pe jumatate.

Se acopera apoi cu merele. Cand pun umplutura de mere sau de branza arunc un pic de gris peste foaie apoi intind umplutura.

Se pune deasupra merelor a doua foaie.

Se apasa pe margini si se inteapa des cu furculita ca sa nu se ridice.

Se unge cu lapte sau cu ou.

Se coace la caldura potrivita mijlocie 40-50min.

Se poate coace si neunsa deasupra si se serveste pudrata cu zahar vanilat.


Pofta buna!

Reteta Placinta fina cu mere a fost propusa de SIMONA.B pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Prajitura cu mere si biscuiti ,

Placinta cu mere ,

Tarta cu mere si crema de vanilie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Quesadilla
Bucataras.RO

Quesadilla

Am fost duminica la un restaurant cu specific mexican si mi s-a deschis apetitul pentru retete mexicane:D Am inceput usor cu...

Quesadilla
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!