Placinte cu branza si mac

Combinatia de branza cu mac este delicioasa.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinte cu branza si mac

Ingrediente

  • Aluat 500 g faina 1 plic drojdie uscata 5 linguri zahar coaja de lamaie 2 galbenusuri 2 oua 100 g unt 100 ml lapte 1 praf de sare Umplutura cu branza 300 g branza de vaci 2 oua coaja de lamaie 1 zahar vanilat 5 linguri zahar 1 lingura faina Umplutura
  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 5 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 galbenusuri
  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • Umplutura cu branza:
  • 300 g branza de vaci
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • 1 zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • Umplutura

Mod de preparare

Aluat:

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul, sarea, coaja de lamaie, facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute, galbenusurile, untul la temperatura camerei, drojdia dizolvata in putina lapte si incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut pana rezulta un aluat nelipicios.


Umplutura de mac:

Intr-o cratita adaugam laptele, zaharul, scortisoara si cand incepe sa fiarba adaugam macul si lasam sa se raceasca amestecand din cand in cand. Cand sa racit adaugam dulceata si omogenizam. Umplutura de branza: intr-un bol adaugam toate ingredientele si amestecam bine, dam la frigider pana o vom folosi.


Faramituri:

Amestecam faina cu zaharul dupa care aduagam untul si amestecam. Intindem aluatul sub forma de rulou si taiem bucati egale. Fiecare bucata se intinde adaugam 1 lingura de umplutura de branza, deassupra 1 lingura mac, asezam marginile peste umplutura.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu oul batut, deasupra adaugam cate o lingurita de dulceata, deasupra presaram frimiturile si dam la cuptorul incalzit cca 30 minute pana se rumesc frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Pizza
Bucataras.RO

Pizza

Iata o reteta de pizza simpla si rapida

Pizza
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!