Prajituri

Reteta Placintele cu branza dulce si stafide

portii reteta 20 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
gatire reteta 30m 
MEDIOTO59 postat de
Postat pe: 20-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
>
Mmm.... sunt delicioase!

ingrediente

20 portii

   Pentru aluat
   800 g faina
   10 g drojdie proaspata
   1 lingura zahar
   50 g unt
   2 linguri ulei
   2 galbenusuri
   550 ml apa calduta
   1 praf de sare
   Pentru umplutura
   400 g branza grasa de vaci
   2 linguri zahar pudra
   2 albusuri
   100 g stafide aurii
   coaja rasa de la o porocala
   1 fiola esenta de rom
   2 plicuri zahar vanilat
   zahar pudra pentru pudrat

mod de preparare

Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald, la dospit, circa 15 min.

Topim untul la foc mic si il adaugam peste aluat, in suvoi, putin cate putin.

Adaugam si uleiul putin cate putin. Batem galbenusurile cu sarea si apoi le incorporam in amestecul de mai sus. Framantam.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald, la dospit, o ora. In acest timp ne ocupam de umplutura... scurgem bine branza de vaci folosind un tifon apoi o amestecam cu zaharul, albusurile, stafidele, coaja rasa de portocala, esenta de rom si zaharul vanilat. Amestecam pentru o buna omogenizare.

Ungem masa de lucru cu ulei. Dupa ce aluatul a dospit "confectionam" 20 de bilute, atatea mi-au rezultat mie.

Cu ajutorul sucitorului intindem fiecare biluta in parte si punem in mijloc cate o lingura sanatoasa din umplutura de branza.

Tragem marginile aluatului peste umplutura si apasam usor cu mana, placintelele. Ungem o tigaie cu putin ulei si o lasam la incins.

Coacem placintelele la foc moderat, pe ambele parti, pana se rumenesc frumos. Pudram cu zahar pudra. Va asigur ca sunt delicioase!

Incearca si Tiramisu reţetă cu ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Placintele cu branza dulce si stafide" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.