Intr-un lighean, se pune faina cernuta peste care se adauga sarea, zaharul, oul, drojdia si apa calduta. Se framanta aluatul si se lasa la crescut cca. 30 min. la caldura.
Se spala si se curata merele, dupa care se dau la robot. Se topeste untul intr-o cratita la foc mic si se adauga marul ras si zaharul si se lasa pe foc pana se caleste marul. La sfârșit, când mărul este calit, se adaugă scorțișoara.
Intre timp aluatul a crescut si se fac placinte care se umplu cu marul calit peste care se pune miez de nuca. Placintele facute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la foc mic, in cuptorul de la aragaz, cca. 25 -30 min. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se presara deasupra zahar vanilat.
Pofta buna!
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe