Prajitura coconuir

Este o reteta pe care eu am inventat-o cu mare drag pentru familia mea si care are un mare succes in randul membrilor familiei si al prietenilor.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie
Prajitura coconuir

Ingrediente

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar (ptr blat)
  • 1cana zahar ( ptr crema)
  • 1,5 cana zahar pentru sirop
  • 6 linguri faina
  • 6 lunguri ulei
  • 1 ceasca lapte
  • (ptr blat)
  • 500 ml lapte ( ptr crema)
  • 6 linguri cacao
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 100 g nuca cocos
  • 3 linguri amidon
  • 1 esenta rom
  • 1 pachet margarina ptr prajituri
  • 4 linguri coniac de calitate
  • 1/2 ciocolata neagra

Mod de preparare

Separam 6 oua si batem galbenusurile cu zaharul pana acesta se dizolva si compozitia ia aspectul unei creme spumoase. Adaugam nuca, cernem faina impreuna cu 3 linguri cacao si praful de copt si adaugam in compozitie, alternand cu ceasca de lapte.

Batem albusurile spuma tare si adaugam peste compozitia formata anterior, cate o lingura, pe rand, amestecand usor de jos in sus pana la incorporarea completa.

Tapetam o tava cu hartie de copt sau ulei si faina, turnam aluatul, netezim frumos si dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 20-30 min. Verificam cu scobitoarea.

Intre timp, preparam

CREMA:

500 ml lapte, 4 galbenusuri, zaharul si amidonul se impreuna si se bat bine dupa care se pun pe foc pana se formeaza o budinca. Oprim focul si adaugam pe rand margarina, ameastecand mereu pana la incorporarea completa.

Separam crema in 2 parti egale, atunci cand este fierbinte inca. Intr-o parte adaugam 3 linguri de cacao cernuta, 1/2 ciocolata neagra, amestecand continuu sa nu formeze cocoloase, iar cand se mai raceste, se adauga coniacul omogenizand bine crema;  in cea de-a II-a jumatate, adaugam nuca de cocos si amestecam bine pana la uniformizare.

SIROPUL:

1L apa se pune la fiert cu 1 + 1/2 cani zahar. Cand a dat cateva clocote si zaharul este complet dizolvat, se pune vasul in alt vas cu apa rece ptr a grabi racirea. Cand este complet rece, adaugam o esenta de rom.

ASAMBLARE

Taiem blatul pe jumatate, insiropam bine prima foaie, adaugam crema de cocos, asezam peste aceasta cea de-a doua foaie, insiropam si punem crema de ciocolata. Nivelam si ornam dupa bunul plac.

Si uite asa am numit-o coconuir.

Sa aveti pofta!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura
Bucataras.RO

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Am facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in...

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!