Este o reteta pe care eu am inventat-o cu mare drag pentru familia mea si care are un mare succes in randul membrilor familiei si al prietenilor.
Separam 6 oua si batem galbenusurile cu zaharul pana acesta se dizolva si compozitia ia aspectul unei creme spumoase. Adaugam nuca, cernem faina impreuna cu 3 linguri cacao si praful de copt si adaugam in compozitie, alternand cu ceasca de lapte.
Batem albusurile spuma tare si adaugam peste compozitia formata anterior, cate o lingura, pe rand, amestecand usor de jos in sus pana la incorporarea completa.
Tapetam o tava cu hartie de copt sau ulei si faina, turnam aluatul, netezim frumos si dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 20-30 min. Verificam cu scobitoarea.
Intre timp, preparam
CREMA:
500 ml lapte, 4 galbenusuri, zaharul si amidonul se impreuna si se bat bine dupa care se pun pe foc pana se formeaza o budinca. Oprim focul si adaugam pe rand margarina, ameastecand mereu pana la incorporarea completa.
Separam crema in 2 parti egale, atunci cand este fierbinte inca. Intr-o parte adaugam 3 linguri de cacao cernuta, 1/2 ciocolata neagra, amestecand continuu sa nu formeze cocoloase, iar cand se mai raceste, se adauga coniacul omogenizand bine crema; in cea de-a II-a jumatate, adaugam nuca de cocos si amestecam bine pana la uniformizare.
SIROPUL:
1L apa se pune la fiert cu 1 + 1/2 cani zahar. Cand a dat cateva clocote si zaharul este complet dizolvat, se pune vasul in alt vas cu apa rece ptr a grabi racirea. Cand este complet rece, adaugam o esenta de rom.
ASAMBLARE
Taiem blatul pe jumatate, insiropam bine prima foaie, adaugam crema de cocos, asezam peste aceasta cea de-a doua foaie, insiropam si punem crema de ciocolata. Nivelam si ornam dupa bunul plac.
Si uite asa am numit-o coconuir.
Sa aveti pofta!!!!
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataInitial am vrut sa prepar niste pizzette pe foietaj, dar pentru ca mi-am achizitionat forme noi de silicon, pentru briose,...
Cosulete din foietaj, cu de toateIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii