Prajituri

Reteta Prajitura

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se amesteca ingredientele pentru blat, care se coace in tava unsa si captusita cu hartie de copt. Imediat ce s-a copt, se ia hartia de copt si se lasa

ingrediente

   Pentru blat: 8 oua
   8 linguri zahar
   11 linguri faina
   coaja de la o lamaie
   1/2 plic de praf de copt
   (3 linguri cacao daca se face blatul cu cacao si se pune mai putina faina
   doar 8 linguri)
   Crema Suhaida: 250 g zahar
   3 oua
   3 linguri lapte
   1 lingurita faina
   4 linguri varf cacao
   250 g unt
   esenta rom
   Pentru insiropat blatul: apa
   zahar
   esenta de rom
   Pentru ornat: frisca batuta cu zahar (dupa gust) si trandafiri facuti cu cornetul

mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru blat, care se coace in tava unsa si captusita cu hartie de copt. Imediat ce s-a copt, se ia hartia de copt si se lasa blatul sa se raceasca.


Pentru crema se procedeaza astfel:


1. Se mixeaza ouale intregi cu zaharul 5 minute, se pune laptele, faina si cacaoa. Apoi se fierbe in bain-marie. Crema trebuie sa se ingroase bine. Se da la rece.


2. Se freaca untul (sau margarina) cu mixerul putin de tot, dupa care treptat lingura cu lingura se adauga in unt crema si se amesteca si se pune cateva picaturi de rom.


3. Se taie in doua blatul care este dreptunghiular), se insiropeaza cu siropul fiert in prealabil din apa, zahar si esenta de rom (sau de migdale);


3. Se umple foile cu crema racita


4. Se acopera prajitura cu frisca si se orneaza cu trandafiri facuti din crema cu care s-au umplut foile sau cumparati din comert.
Se taie bucati, in special in patrate.
Incearca si Prajitura cu dovleac
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.