Prăjitură "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie

Prăjitura "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie este o prajitura clasica, fina, savuroasa si care poate fi servita atat la mesele festive, cat si la mesele in familie, alaturi de cei dragi.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prăjitură "Albă ca Zăpada" cu cremă de lămâie

Ingrediente

  • Ingredinte 3 foi:
  • 3 ouă
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahăr
  • 7 linguri ulei
  • o linguriţă amoniac stins (în puţină zeamă de lămâie)
  • făină cât cuprinde (33 linguri)
  • coaja de la o lămâie
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • Ingrediente cremă:
  • un litru lapte
  • 8 linguri făină
  • 7 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • un pachet unt (200 gr)
  • zeama de la două lămâi
  • coaja de la o lămâie (opţional)

Mod de preparare

1. Mixăm ouăle cu ambele tipuri de zahăr, apoi adăugăm şi restul ingredientelor. Framantăm si formăm o bilă din aluat pe care o lăsăm la rece 30 minute.
2.Împărţim coca în 3 părti egale.
3. Scoatem aluatul si întindem fiecare foaie pe o suprafaţă înfăinată.
4. Coacem fiecare foaie în cuptorul preincălzit pentru cca 15 minute, la foc potrivit.
Crema:
1. Dizolvăm făina într-o cană de lapte, restul îl punem la fiert cu zahărul.
2. Cand laptele începe să fiarbă turnăm amestecul (lapte + făină). Amestecăm continuu la foc mic cca 20 de minute şi apoi lăsăm crema la răcit.
3. Când compozitia este rece adăugăm puţin câte puţin untul apoi zeama de lămâie.
4. Umplem foile cu crema (foaie, cremă, foaie, cremă, foaie) şi lăsăm prăjitura câteva ore (10-12)la rece până se inmoaie foile. Pe ultima foaie punem hârtie de copt şi aşezăm un fund de lemn mai greu sau 2,3 cărţi. Ideea este că trebuie pus deasupra ceva care să preseze, deci puteţi pune ce aveţi la îndemână.
Tăiem prăjitura după ce a stat la rece si pudrăm cu zahăr pudră sau brun ca in cazul nostru:).

Sursa acestei retete este blogul culinar Sisters' Kitchen.


Prajitura "Alba ca Zapada" cu crema de lamaie se serveste rece, alaturi de un sirop natural din caise de la Bunatati in natura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Rulouri cu ciuperci
3
Aperitive cu ciuperci

Rulouri cu ciuperci

Un aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!

Rulouri cu ciuperci
Supa de linte
4
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Nuci umplute(varianta I )
Bucataras.RO

Nuci umplute(varianta I )

Am pus in paranteza varianta I, pentru ca am mai multe retete de nuci, atat de aluaturi, cat si de creme. La aceasta reteta,...

Nuci umplute(varianta I )
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!