Aceasta reteta de prajitura cu crema de ness este delicioasa, cu blat crocant cu cocos. Este o prajitura foarte aspectuoasa, potrivita pentru ocazii festive.
1. Blatul
Se bat albusurile spuma cu zaharul, dupa care se adauga treptat nuca de cocos/ nuca maruntita, zeama de lamaie si faina. Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor.
2. Crema
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si se adauga treptat praful de budinca, faina, Ness-ul si apoi picatura cu picatura laptele rece. Se freaca pe abur pana se leaga. Cand crema e aproape rece se adauga untul si se amesteca bine, apoi se intinde pe blatul rece. Se presara deasupra nuca de cocos / nuca maruntita.
Sursa acestei retete este: http://retete-culinare-cireasa.blogspot.com Silvia Cireasa
Prajitura cu crema de ness poate fi servita oricand, este o prajitura aspectuoasa si delicioasa.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradAș spune că e una din rețetele mele preferate. Aș pregăti-o mult mai des dacă aș găsi mai ușor carne de miel...
Muschi de miel in stil oriental pregatit cu aparatul de marinat FoodSaverIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii