Prajituri

Reteta Prajitura Amandina

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h 
MIRELA postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura Rasturnata cu Portocale Caramelizate (Reteta Video)"
 
Prajitura Amandina este o reteta de prajitura cu ciocolata delicioasa, cu blat insiropat si glazura fina de ciocolata, perfecta pentru orice ocazie festiva sau de sarbatoare.

ingrediente

blat:
   10 oua
   300 g faina
   200 g zahar
   30 ml ulei
   50 ml apa
   20 ml
   zahar ars
   o lingurita pudra de migdale.
crema de portocale:
   2 portocale
   o lamiie
   300 g smintina
   20 g
   amidon
   50 g unt
   300 g zahar
   4 galbenusuri
   cateva linguri de apa.
glazura:
   400 g ciocolata
   2 linguri untdelemn rafinat
sirop:
   200 ml apa
   80g zahar
   lamiie rasa
   esenta rom
   coaja de portocala(confiata)

mod de preparare

Blatul:




se separa ouale. albusurile se bat spuma cu zaharul. galbenusurile se amesteca cu ulei si apa, la care se adauga zaharul ars (nici cald, nici rece). se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina in ploaie si se amesteca pina totul se omogenizeaza. Se pune intr-o tava, in cuptor la temperatura medie. usa cuptorului nu trebuie deschisa 15-20 de minute.




Crema de portocale:




se pun intr-o craticioara sau cazanel galbenusurile, zaharul, untul, coaja rasa si zeama de portocale si lamiie si se amesteca. se dizolva amidonul cu citeva linguri de apa rece si impreuna cu smintina bine incalzita, se introduc in compozitie. vasul cu compozitia se pune in alt vas mai mare cu apa clocotita si se bate cu telul pina se ingroasa crema fara sa dea in fiert.




Siropul:




se pune apa si zaharul pe foc, intr-o craticioara si cind este destul delegat se adauga lamiie rasa, putina zeama de lamiie si esenta de rom pentru aroma + patratele de coaja de portocala confiate si se lasa pina la racirea completa inainte de folosire.




Glazura:




ciocolata se rade pe razatoarea cu gauri mari, se pune intr-o craticioara pe alt vas cu apa clocotita si cind ciocolata s-a topit se adauga untdelemnul.




Asamblarea: blatul se lasa sa se raceasca, dupa care se taie 3 foi de marimi egale, care se insiropeaza in exces cu siropul .pentru aceasta operatie se folosesc 3 platforme de marimea tavii. pe aceste platforme(carpator de exemplu) se lasa foile insiropate pina nu mai se scurge sirop. peste prima foaie se aseaza crema, se pune cea de-a doua foaie care se da jos de pe platforma unde este, cu mare grija ca sa nu se rupa si se pune ultimul strat de crema, dupa care, in acelasi mod punem si ultima foaie peste prajitura. in acest stadiu prajitura se da la rece aproximativ o ora(pt a se intari crema).




se scoate din frigider si se taie bucati de aproximativ 8x4 cm. fiecate bucata se trece prin glazura calduta acoperindu-se cu ciocolata pina la jumatate(partea de sus + partile laterale pina la jumatate).se pune la rece si cind se serveste se orneaza prajitura amandina cu o cireasa trecuta prin sirop si frisca sau cu coaja de portocala confiata.


Prajitura Amandina se serveste dupa ce s-a intarit glazura.

Incearca si Prajitura cu ciocolata si espresso
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.