Prajituri

Prajitura Ambasador

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 55m 
a_dobre postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt. Se coace la foc mic aprox

ingrediente

   Blat: 7 oua
   7 linguri zahar
   2 linguri faina
   7 linguri pesmet
   1 plic praf de copt
   vanilie
   frisca
   Crema: 1 litru lapte
   8 oua
   10 linguri zahar
   8 lingurite faina
   2 plicuri vanilie
   Sirop: 200 gr. zahar caramelizat
   1 litru ceai negru concentrat
   100 ml rom

mod de preparare

Blatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt. Se coace la foc mic aproximativ 40 min.
Crema: 800 ml lapte se pun la fiert. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, faina si restul de lapte. Cind laptele fierbe, se adauga compozitia de lapte cu faina si ou, amestecindu-se mereu si se mai fierbe 2-3 minute. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema, numai cind aceasta este complet racita.
Blatul se aseaza intr-o tava cu margini mai inalte, se insiropeaza bine si apoi se intinde uniform crema. Peste crema se aseaza frisca intr-un strat gros de 1 cm. Prajitura se taie in patrate mari dupa ce a stat la frigider o jumatate de ora.
Incearca si Desert cu fructe si bezea
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ambasador"" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite