Prajituri

Prajitura Ambasador

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 55m 
a_dobre postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt. Se coace la foc mic aprox

ingrediente

   Blat: 7 oua
   7 linguri zahar
   2 linguri faina
   7 linguri pesmet
   1 plic praf de copt
   vanilie
   frisca
   Crema: 1 litru lapte
   8 oua
   10 linguri zahar
   8 lingurite faina
   2 plicuri vanilie
   Sirop: 200 gr. zahar caramelizat
   1 litru ceai negru concentrat
   100 ml rom

mod de preparare

Blatul: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se adauga albusurile batute spuma, faina, pesmetul si praful de copt. Se coace la foc mic aproximativ 40 min.
Crema: 800 ml lapte se pun la fiert. Intr-un alt vas se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, vanilia, faina si restul de lapte. Cind laptele fierbe, se adauga compozitia de lapte cu faina si ou, amestecindu-se mereu si se mai fierbe 2-3 minute. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in crema, numai cind aceasta este complet racita.
Blatul se aseaza intr-o tava cu margini mai inalte, se insiropeaza bine si apoi se intinde uniform crema. Peste crema se aseaza frisca intr-un strat gros de 1 cm. Prajitura se taie in patrate mari dupa ce a stat la frigider o jumatate de ora.
Incearca si Prajitura cu biscuiti si piersici din compot
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Ambasador"" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite