Pentru prajitura aromata cu ness, blatul se face din 150 g nuca, 150 g zahar, 6 oua care se bat separat, apoi se adauga 1 praf de copt.
Pentru prajitura aromata cu ness, blatul se face din 150 g nuca, 150 g zahar, 6 oua care se bat separat, apoi se adauga 1 praf de copt, 3 linguri de apa, 3 linguri de faina, putina sare si zeama de lamaie. Se freaca galbenusurile cu zahar, se adauga, pe rand, cate o lingura de apa, apoi praful de copt stins, faina, nucile, lamaia, sarea, iar la urma, albusul batut spuma. Se coace compozitia in tava tapetata cu ulei si hartie.
Dupa ce s-a copt si s-a racit, se pune deasupra o crema facuta din 2 galbenusuri, 250 g unt, 300 g zahar pudra si 2 linguri de ness. Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si nessul. Se intinde crema peste blatul stropit cu putin lichior de cafea. Peste crema se pune o glazura din ciocolata.
Dupa ce s-a racit, prajitura aromata cu ness se poate servi.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii