Prajituri

Reteta Prajitura aromata cu pere intregi

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura tres leches (reteta video)"
 
>
Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii, iar prezentarea este una de petrecere, perfecta pentru atmosfera Craciunului.

ingrediente

Ingrediente pentru pere:
   3 pere mari si ferme
   750ml vin alb sec
   250g zahar
   4 cuisoare
   3 stelute de anason
   8 pastai de cardamon
   2 bete de scortisoara
Pentru prajitura:
   200g unt
   200g zahar
   4 oua
   200g faina
   1 lingurita praf de copt
   un varf de sare
   90g ciocolata amaruie

mod de preparare

In primul rand perele trebuie posate, ca sa fie aromate, sa dea acea aroma inconfundabila de Craciun prajiturii. Pentru a face acest lucru se pun intr-o tigaie pentru sos perele impreuna cu vinul, zaharul, cuisoarele, anasonul stelat, si restul de ingrediente aromate si se lasa la foc mic pentru 30 de minute. Perele se scot apoi din lichid si se lasa deoparte sa se raceasca. In lichidul ramas se adauga 500ml apa, se aduce la punctul de fierbere si se lasa pana cand scade la jumatate. Se lasa la racit.




Apoi se pregateste blatul prajiturii. Cuptorul se preincalzeste la 170 C. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si este cremos. Se adauga cate 1 ou pe rand, mixand bine dupa fiecare. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, cardamonul si sarea si se amesteca bine.




Aluatul se toarna intr-o tava de chec (12x22cm) iar perele se cufunda si ele asa intregi, cu coditele lasate afara. Prajitura se da la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit in tava, apoi se scoate pe un gratar.




Ciocolata se topeste pe baie de aburi, iar apoi se imbraca prajitura cu ea. Se pot presara si fulgi de migdale pentru un aspect vizual deosebit.




Dupa ce s-a intarit ciocolata prajitura se serveste in felii insiropate cu sosul pregatit.


Prajitura aromata cu pere este perfecta pentru iarna, mai ales pentru masa de Craciun.

Incearca si Tarta alsaciana cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata cu pere intregi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.