Prajitura Barbara,cu rubarba si bezea

3 oua se „divorteaza" in galbenus si albus. Untul se mixeaza spumos,cremos cu zaharul. Se adauga treptat cele 2 oua intregi ramase, 3 gal

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Barbara,cu rubarba si bezea

Ingrediente

  • Ingrediente pt. o forma cu dimensiunea de 26 cm:
  • >150 g. unt moale
  • >125 g. zahar
  • >1 lingura cu zahar vanilat
  • >5 oua
  • >150 g. faina
  • 75 g. amidon pt. bucatarie-Gustin
  • >1 ½ lingurite cu praf de copt
  • >600 g. rubarba
  • >1 priza sare
  • 175g zahar
  • >50 g. migdale macinate sau nuci
  • >1 lingura cu zeama de lamaie

Mod de preparare

3 oua se „divorteaza" in galbenus si albus.

Untul se mixeaza spumos,cremos cu zaharul.

Se adauga treptat cele 2 oua intregi ramase, 3 galbenusuri si se amesteca bine.

Incalzim cuptorul la 180 grade.

Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se incorporeaza usor,cu o paleta,in amestecul din oua.

Forma se unge cu unt,sau se tapeteaza cu hirtie de copt.

Rubarba se spala,se trag aschiile,se curata si se taie in bucatele,marimea dorita.

Aluatul se adauga in forma pregatita.

Rubarba pregatita se aseaza deasupra, apasind usor in aluat. Prajitura se da la cuptor pe sina mijlocie pt. un timp de 25 minute. Din cele 3 albusuri ramase se prepara o bezea teapana.

Albusurile se amesteca mai intii cu sarea, pana devin spumoase. Zaharul se adauga in ploaie si se bat pina au o consistenta tare.

Se incorporeaza migdalele-nucile-macinate si zeama de lamiie.

Prajitura se scoate din cuptor si se adauga compozitia de bezea. Se mai da inca odata la cuptor pt. un timp de 20 minute.

Daca puneti prea multa rubarba iese prea zemoasa,un strat este suficient.

Spor la treaba!
Pofta buna!

Reteta Prajitura Barbara,cu rubarba si bezea propusa de Camila

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Reteta Focaccia (reteta video)
Bucataras.RO

Reteta Focaccia (reteta video)

Reteta focaccia,este o reteta italiana care se face foarte usor dar gustul este extrem de bun. pentru a vedea reteta video...

Reteta Focaccia (reteta video)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!