Prajitura Battenberg

Umbla vorba prin popor ca tortul Battenberg a fost creat pentru a celebra casatoria dintre nepoata reginei Victoria si printul Louis of Battenberg. Cele 4 bucati de prajitura simbolizand cei 4 printi din Battenberg

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Battenberg

Ingrediente

  • 200 gr.unt
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 200 gr. faina
  • 3 oua
  • 300 gr. masa de martipan alb (se gaseste in comert)
  • 3 linguri sirop de zmeura
  • 4 linguri gem de coacaze
  • 3 linguri gem de caise

Mod de preparare

1. Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte se adauga siropul de zmeura. Cel de-al doilea aluat ramane galben.

2. Se captusesc 2 forme de chec cu pergament si se pun cele 2 compozitii. Se coc in cuptorul incalzit la 180*C la inceput, apoi se micsoreaza focul la 160*C , timp de 30 de minute.

3. Cand sunt coapte, se lasa mai intai sa se raceasca si se taie pe verticala in doua, apoi fiecare bucata in doua, pe mijloc.

4. Se unge o bucata alba cu gem de coacaze si se lipeste cu o bucata roz. Se aseaza pe platou. Se ung ambele bucati pe toata suprafata cu gem de coacaze si se aseaza peste bucata roz o bucata unsa lateral cu gem, de care lipim o bucata alba (ca la o tabla de sah).

5. Masa de martipan se pune pe o hartie de pergament presarata cu zahar si se intinde atat cat este necesar ca sa acoperim prajitura.

6. Se incalzeste gemul de caise cu care se unge deasupra prajitura, apoi se acopera cu martipan. Se orneaza dupa plac. Prajitura se pregateste cu 1-2 zile inainte, pentru ca gemul sa parfumeze prajitura.


Serviti prajitura Battenberg taiata felii si alaturi de un vin alb sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera
Bucataras.RO

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera

Sunt deliciose si numai bune alaturi de ceva cald! Dar nu mai zic ca sunt perfecte pentru pachetelul de scoala sau de munca...

Desert cornuri pariziene umplute cu crema patisera
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola