Umbla vorba prin popor ca tortul Battenberg a fost creat pentru a celebra casatoria dintre nepoata reginei Victoria si printul Louis of Battenberg. Cele 4 bucati de prajitura simbolizand cei 4 printi din Battenberg
1. Se amesteca untul cu zaharul intr-un castron, se adauga praful de copt amestecat cu faina proaspat cernuta si ouale. Se amesteca bine si se imparte aluatul in doua. In prima parte se adauga siropul de zmeura. Cel de-al doilea aluat ramane galben.
2. Se captusesc 2 forme de chec cu pergament si se pun cele 2 compozitii. Se coc in cuptorul incalzit la 180*C la inceput, apoi se micsoreaza focul la 160*C , timp de 30 de minute.
3. Cand sunt coapte, se lasa mai intai sa se raceasca si se taie pe verticala in doua, apoi fiecare bucata in doua, pe mijloc.
4. Se unge o bucata alba cu gem de coacaze si se lipeste cu o bucata roz. Se aseaza pe platou. Se ung ambele bucati pe toata suprafata cu gem de coacaze si se aseaza peste bucata roz o bucata unsa lateral cu gem, de care lipim o bucata alba (ca la o tabla de sah).
5. Masa de martipan se pune pe o hartie de pergament presarata cu zahar si se intinde atat cat este necesar ca sa acoperim prajitura.
6. Se incalzeste gemul de caise cu care se unge deasupra prajitura, apoi se acopera cu martipan. Se orneaza dupa plac. Prajitura se pregateste cu 1-2 zile inainte, pentru ca gemul sa parfumeze prajitura.
Serviti prajitura Battenberg taiata felii si alaturi de un vin alb sec.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSunt deliciose si numai bune alaturi de ceva cald! Dar nu mai zic ca sunt perfecte pentru pachetelul de scoala sau de munca...
Desert cornuri pariziene umplute cu crema patiseraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii