Prajitura bondar

Inainte de a incepe se da drumul la cuptor la 175 grade, si pana se incinge cuptorul se prepara: -intr-un castron se pun ouale intregi si smantana, si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura bondar

Ingrediente

  • Aluat: 200 gr. smantana
  • 4 oua
  • 200 gr. zahar
  • 500 gr. faina cernuta
  • 1 pliculet praf de copt
  • jumate pahar lapte caldut ( cam 100-120 ml)
  • pt. glazura bondar: 70 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 4 linguri frisca
  • 120 gr. fulgi migdale

Mod de preparare

Inainte de a incepe se da drumul la cuptor la 175 grade, si pana se incinge cuptorul se prepara:

-intr-un castron se pun ouale intregi si smantana, si se mixeaza bine pana fac putina spuma

- se adauga zaharul, amestecandu-se in continuare cu mixerul

- apoi se adauga cate putin din faina care a fost amestecata cu plicul de praf de copt, amestecand incontinuu, si tot in acest moment se pune si laptele.

- se obtine o compozitie mai groasa.

- se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata (sau hartie de copt). Compozitia fiind mai groasa, se pune din ea uniform in toata tava, mici gramajoare de loc in loc, si dupa aceea se niveleaza

- se baga tava la cuptor (175 grade), pt. 20 de minute.

Intre timp se pregateste "bondarul".

- intr-un castron se pune untul topit, zaharul, frisca, fulgii de migdale.

- se amesteca bine cu o lingura.

Cand trec cele 20 de min., se scoate tava afara, si se repartizeaza amestecul de glazura pe deasupra. Prima oara poate fi dificil de repartizat, dar pe masura ce se plimba lingura pe blatul fierbinte, glazura se inmoaie si se poate intinde exemplar.

Se baga din nou tava la cuptor si se mai lasa 20-25 de min. max, pana se fac migdalele un auriu mai inchis. Dupa ce se scoate prajitura afara, se taie imediat in patrate (romburi, triunghiuri, patrulatere).


Reteta Prajitura bondar este propusa de Pocahontas

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Tarta cu crema de vanilie si pepene galben
Bucataras.RO

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben

Plecand de la acceptiunea cuvantului GÓDINĂ, godine, s. f. (Reg.) Specie de pepene galben cu coaja lucioasă, m-am...

Tarta cu crema de vanilie si pepene galben
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola