Prajitura bondar

Inainte de a incepe se da drumul la cuptor la 175 grade, si pana se incinge cuptorul se prepara: -intr-un castron se pun ouale intregi si smantana, si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura bondar

Ingrediente

  • Aluat: 200 gr. smantana
  • 4 oua
  • 200 gr. zahar
  • 500 gr. faina cernuta
  • 1 pliculet praf de copt
  • jumate pahar lapte caldut ( cam 100-120 ml)
  • pt. glazura bondar: 70 gr. unt
  • 200 gr. zahar
  • 4 linguri frisca
  • 120 gr. fulgi migdale

Mod de preparare

Inainte de a incepe se da drumul la cuptor la 175 grade, si pana se incinge cuptorul se prepara:

-intr-un castron se pun ouale intregi si smantana, si se mixeaza bine pana fac putina spuma

- se adauga zaharul, amestecandu-se in continuare cu mixerul

- apoi se adauga cate putin din faina care a fost amestecata cu plicul de praf de copt, amestecand incontinuu, si tot in acest moment se pune si laptele.

- se obtine o compozitie mai groasa.

- se pune compozitia intr-o tava unsa si tapetata (sau hartie de copt). Compozitia fiind mai groasa, se pune din ea uniform in toata tava, mici gramajoare de loc in loc, si dupa aceea se niveleaza

- se baga tava la cuptor (175 grade), pt. 20 de minute.

Intre timp se pregateste "bondarul".

- intr-un castron se pune untul topit, zaharul, frisca, fulgii de migdale.

- se amesteca bine cu o lingura.

Cand trec cele 20 de min., se scoate tava afara, si se repartizeaza amestecul de glazura pe deasupra. Prima oara poate fi dificil de repartizat, dar pe masura ce se plimba lingura pe blatul fierbinte, glazura se inmoaie si se poate intinde exemplar.

Se baga din nou tava la cuptor si se mai lasa 20-25 de min. max, pana se fac migdalele un auriu mai inchis. Dupa ce se scoate prajitura afara, se taie imediat in patrate (romburi, triunghiuri, patrulatere).


Reteta Prajitura bondar este propusa de Pocahontas

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
3
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
5
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Parteneri
Piftie de porc
Bucataras.RO

Piftie de porc

Nu puteam lasa sarbatorile sa treaca fara sa avem pe masa si cateva portii de piftie de porc. ”Retete festive de...

Piftie de porc
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!