Prajituri

Reteta culinara Prajitura cabana (casuta)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu gem si nuca (de post)"
 
Prajitura cabana si-a luat numele de la forma triunghiulara si betigasele de cacao din interior care parca au forme de busteni. Este o prajitura delicioasa cu crema, foarte aspectuoasa si poate fi facuta cu succes pentru orice sarbatoare sau ocazie festiva.

ingrediente

Pentru doua foi:
   250g zahar
   50g unt
   600g faina
   3 linguri de miere
   4 linguri de lapte
   2 oua
   1 lingura de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu zeama de lamaie
Pentru crema:
   4 pachete de budinca de vanilie ( de preferat Dr Oetker)
   1 litru de lapte
   500 g zahar tos
   2 pachete de margarina RAMA (eu am folosit unt)
   Pentru glazura
   100 g zahar tos
   3 linguri de cacao, 3 linguri de lapte, 100 g unt

mod de preparare

FOILE
Intr-un vas se adauga zaharul, untul, mierea, laptele si ouale si se amesteca bine. Treptat se adauga faina si bicarbonatul stins cu lamaie. Coca obtinuta se imparte in doua parti. Jumatate se amesteca cu cacao, iar jumatate se lasa necolorata.

Din jumatatea necolorata se intind doua foi direct pe hartia de copt si se coc pe dosul tavii.


Cat sunt calde foile se taie in trei fasii, pe lungime; fasiile laterale avand aceleasi dimensiuni in timp ce fasia centrala este un pic mai lata.

Din jumatatea colorata se fac 20 de bilute din care se intind 20 de bete, care se coc si ele.


CREMA

Se amesteca laptele rece cu budinca si zaharul intr-o cratita de teflon si se pune pe foc mic. Se amesteca bine pana se ingroasa si se da la rece. Dupa ce s-a racit foarte bine se amesteca cu doua pachete de margarina ( treptat sa nu se taie).
Se incepe asamblarea cabanei. Fasia din mijloc a unei foi se aseaza ca baza cabanei. Se pune un strat de crema si patru bete ca apoi urmatorul strat de crema.
Peste stratul al doilea de crema se pun 3 bete alternativ, apoi iar un strat de crema, 2 bete, crema, un bat in varf si iar crema. Din constructie cabanei i se da forma de piramida, care se definitiveaza cu asamblarea peretilor laterali ( cele doua fasii de coca egale).

Pentru glazura se mesteca ingredientele pe baie de abur, se lasa sa se raceasca putin si se decoreaza.
Pentru ca eu eram in graba am cumparat glazura gata facuta, si am ornat cabanutele (ies doua dupa cum am spus la inceput) cu ciocolata de menaj alba.


Prajitura Cabana sau casuta poate fi facuta cu succes pentru Craciun, este o reteta de prajitura delicioasa ce poate fi decorata in multe feluri.

Incearca si Felie Kinder
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cabana (casuta)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite