Albusurile se bat spuma, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie si zeama de la o portocala. Spre sfarsit adaugam esenta de rom si foile de placinta taiate fasii si amestecam totul bine.
Prajitura o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor timp de 45 de minute, la foc potrivit pana se rumeneste.
Preparam siropul de zahar ars astfel: caramelizam zaharul si apoi adaugam apa si lasam sa scada pana se formeaza siropul. Spre sfarsit, adaugam bucatele de coaja de portocala.
Cand este gata scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca timp de 15 minute, apoi o portionam si adaugam peste bucati siropul fierbinte.
Pofta buna!
Reteta de prajitura Cittrone a fost propusa de http://retetealina.blogspot.ro/
Serviti prajitura Cittrone dupa ce a stat putin si s-a insiropat.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe