Prajitura Cittrone este o delicioasa prajitura de casa cu aroma intensa de citrice, o prajitura cu aroma fresh si revigoranta deloc greu de preparat!
Albusurile se bat spuma, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie si zeama de la o portocala. Spre sfarsit adaugam esenta de rom si foile de placinta taiate fasii si amestecam totul bine.
Prajitura o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o introducem la cuptor timp de 45 de minute, la foc potrivit pana se rumeneste.
Preparam siropul de zahar ars astfel: caramelizam zaharul si apoi adaugam apa si lasam sa scada pana se formeaza siropul. Spre sfarsit, adaugam bucatele de coaja de portocala.
Cand este gata scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca timp de 15 minute, apoi o portionam si adaugam peste bucati siropul fierbinte.
Pofta buna!
Reteta de prajitura Cittrone a fost propusa de http://retetealina.blogspot.ro/
Serviti prajitura Cittrone dupa ce a stat putin si s-a insiropat.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUsor si dietetic!!
Supa din aripioare de pui cu radacinoaseZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereDupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!
Ciorba ruseasca
Comentarii