Prajituri

Reteta Prajitura Claudia

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
___TONCEAN_27484 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu foi cu bulion"
 
Prajitura Claudia este o prajitura delicioasa cu crema. Pentru aceasta reteta de prajitura va trebuie intre altele vanilie si ciocolata.

ingrediente

   Blatul
   10 albusuri
   10 linguri zahar
   100g nuca cocos
   3 linguri faina
   Crema
   10 galbenusuri
   10 linguri zahar
   4 linguri lapte
   400 g unt
   1 esenta vanilie-Bourbon Dr Oetker
   In plus
   250 g biscuiti simpli
   100 ml lichior ciocolata
   250 g ciocolata
   4 linguri ulei

mod de preparare

Prajitura Claudia este o prajitura delicioasa cu crema.




Din ingredientele pentru blat preparam doua foi. Batem spuma albusurile, adaugam apoi zaharul mixam bine pana se intareste din nou, dupa care adaugam nuca de cocos si faina.
Coacem cele doua foi in tava captusita cu foaie de copt si unsa cu putin unt in cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pina capata o culoare aramie.





Preparam crema amestecand galbenusurile cu zaharul pana se albeste, adaugam apoi laptele, esenta de vanilie si fierbem la baie de aburi sau un oala de lapte cu pereti dubli, cum am facut eu.Invartim in crema cu o lingura de lemn pana cand aceasta se ingroasa. Dam crema la rece. Cand este rece complet mixam bine untul si adaugam crema lingura cu lingura pana incorporam intreaga crema. Crema o impartim in 3 parti egale.





Trecem la asamblarea prajiturii care se face astfel:
-pe un platou asezam prima foaie pe care o acoperim cu o treime din crema cu unt.
Insiropam biscuitii in lichior si ii asezam peste crema, unul linga altul.





Ciocolata (200 g) rupta in bucatele o topim impreuna cu uleiul si asa calda o punem in strat peste biscuitii insiropati. Lasam putin sa se raceasca ciocolata, sa se intareasca, apoi adaugam alta 1/3 din crema.
Asezam peste crema a doua foaie, crema ramasa si deasupra radem ciocolata.





Dam prajitura la rece cateva ore, cel mai bine ar fi sa fie lasat pana a doua zi, apoi o putem portiona.


Dupa ce a fost portionata,prajitura claudia, se pune pe platou si se poate servi. Este delicioasa !
Un platou de servire de la Kitchen Shop mi-ar trebui pentru acest fel de prajitura.

Incearca si Negrese ciocolatoase
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Claudia" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.