Prajitura cu aluat dospit, smantana si pere

Laptele si untul se incalzesc usor si se dizolva inauntru drojdia. Se lasa cateva minute apoi se amesteca cu faina, zaharul, sarea, coaja si zeama de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu aluat dospit, smantana si pere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150ml lapte
  • 60g unt
  • 300g faina
  • 1/2 cub drojdie(45g un cub)
  • 300g faina
  • 1priza sare
  • 75g zahar
  • coaja si zeama unei lamai
  • deasupra:
  • 400g smantana acra
  • 100g iaurt simplu
  • 50ml lapte
  • 2oua
  • 40g amidon
  • 150g zahar
  • 1compot pere

Mod de preparare

Laptele si untul se incalzesc usor si se dizolva inauntru drojdia.

Se lasa cateva minute apoi se amesteca cu faina, zaharul, sarea, coaja si zeama de lamaie.

Se framanta un aluat care se lasa 30 min la dospit.

Intre timp punem perele intr-o sita sa se stoarca de zeama si amestecam Intr-un castron ingredientele pentru crema.

Tapetam o tava potrivit de mare cu hartie de copt si intindem aluatul in ea.ridicam putin marginile si intepam aluatul cu furculita in mai multe locuri.

Turnam deasupra amestecul de smantana si ou si am pus deasupra feliile de pere.

Am copt prajitura 45 min la 185 grade.in ultimele minute am acoperit-o cu o hartie sa nu se arda.

Cand este rece se taie.
Pofta buna!

Reteta Prajitura cu aluat dospit, smantana si pere a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro

Alte retete cu pere gasiti aici:

Clatite cu pere caramelizate,

Chec cu pere si zahar caramel,

Flognarde aux poires (prajitura cu pere)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Sirop din muguri de brad
3
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
4
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Tarta cu prune si gem
Bucataras.RO

Tarta cu prune si gem

Astazi va invit cu drag la una dintre cele mai delicioase tarte cu prune pe care le-am preparat vreodata! Un blat incredibil...

Tarta cu prune si gem
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola