Prajituri

Reteta Prajitura cu aroma de citrice

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
ani67 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu Pere si Ciocolata (Reteta Video)"
 
Prajitura cu aroma de citrice este o reteta de prajitura cu doua tipuri de blat si aroma intensa de citrice. O prajitura racoritoare si revigoranta.

ingrediente

blat alb:
   4 oua
   80 g zahar
   60 g faina cernuta
   30 ml ulei
   o lingurita cu varf de coaja proaspata rasa de portocala si lamaie
   un praf de sare
blat negru:
   4 oua
   80 g zahar
   50 g faina cernuta
   20 g cacao
   o lingurita de coaja rasa de portocala si lamaie
   un praf de sare
crema:
   400 g smantana grasa
   400 g branza dulce Fagaras
   un plic gelatina alimentara
   300 g zahar pudra
   sucul la 2 portocale
   suc de la o lamaie
   restul ramas de coaja rasa de portocala si lamaie
   optional fulgi de ciocolata
decor:
   200 g miez de nuca prajit si maruntit
   200 ml frisca lichida sau proaspata
   cateva mandarine feliate.

mod de preparare

1. Se prepara blatul alb, mixand albusurile separate cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat ,coaja rasa.Se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul apoi se incorporeaza si faina cernuta.Se coace blatul cca 20 de min. la foc potrivit,intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt. Se desprinde de pe hartie ajutandu-ne de lama unui cutit ,si lasam sa se raceasca bine.
La fel procedam si cu blatul de cacao, numai ca amestecam faina cernuta cu cacaoa.




2 .Se mixeaza smantana cu branzica de vaci si zaharul pudra pana se obtime un amestec cremos, adaugam si restul ramas de coaja rasa si gelatina hidratata in 75 ml apa rece apoi topita (nu fiarta)la bain marin si incorporata in crema, in fir subtire, inca fierbinte.




3. Se monteaza prajitura intr-o tava, intr-un cadru metaliuc reglabil asezand primul blat de cacao, apoi se toarna trei sferturi din crema de citrice, se vine deasupra cu blatul alb presand usor cu mana, deasupra se toarna restul de crema oprita de citrice si se presara miezul de nuca prajit si maruntit si obtional fulgi de ciocolata(eu am avut o mana de fulgi de ciocolata alba).




Se da la frigider cel putin o ora sa se inatresca,dar ideal ar fi sa stea de seara pana adoua zi, cand se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu frisca proaspata si feliute de mandarina.

Produs ales;
http://shabbychicshop.ro/tablouri/314-tablou-cufar-si-flori-51x51x3.html


Prajitura cu citrice se serveste de la frigider.

Incearca si Portocale in halat
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aroma de citrice" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.