Banoffee pie este un desert englezesc , o prajitura cu banane delicioasa si caramel, cu blat crocant din biscuiti. O prajitura cu fructe delicioasa si simplu de preparat.
Banoffee pie este un desert englezesc compus din banane, smantana si lapte condensat sau dulce de leche, cu baza fie din aluat de placinta, fie din biscuiti pisati. Va recomand sa folositi din start caramelul, pt ca reteta spune ca laptele condensat trebuie fiert timp de 2 ore intr-o oala cu apa, la foc mediu, cutia nedesfacauta desigur pana se caramelizeaza si se transforma intr-un toffee (il lasam pur si simplu pe foc), dupa care il scoatem din oala si lasam la racit. Faptul ca se gaseste dulce de leche in magazine e in favoarea noastra, putem sari peste pasul asta.
Intr-o punga tip ziplock bagam biscuitii si cu un facalet ii batem bine, pana ii strivim si arata ca niste firimituri. Intr-un bol mai marisor punem untul, il bagam putin la microunde sa se topeasca, adaugam biscuitii faramitati si amestecam bine. Tapetam cu folie o tava mai mica rotunda, turnam "compozitia" si apasam cu dosul lingurii, incercand sa nivelam bine baza. Dam la frigider 15 minute.
Intre timp taiem bananele felii de aceeasi grosime si batem frisca, careia ii adaugam 2 linguri de zahar si eventual un strop de aroma. Scoatem "blatul"de la rece, asezam feliile de banana una langa alta, turnam caramelul si il nivelam frumos cu o spatula, apoi punem frisca deasupra si nivelam cu grija sa nu o amestecam cu stratul de dedesubt.
Daca va ingrijoreaza aspectul asta, o puteti da cateva minute la rece inainte sa asezati frisca. Radem putina ciocolata deasupra, asa, de aspect si o dam la rece inca o jumatate de ora cel putin.
Scoatem prajitura cu tot cu folie din tava si taiem felii.
Avantajele foliei sunt 2: unul-nu rupem blatul de biscuiti (dintr-o tava normala nu stiu cum am putea sa o scoatem) si al doilea-nu murdarim tava.
Reteta Prajitura cu banane (Banoffee pie) a fost propusa de Anna Foster Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii