Prajitura cu banane (Banoffee pie)

Banoffee pie este un desert englezesc , o prajitura cu banane delicioasa si caramel, cu blat crocant din biscuiti. O prajitura cu fructe delicioasa si simplu de preparat.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu banane (Banoffee pie)

Ingrediente

  • 3 banane
  • un pachet de biscuiti hob-nobs (sau alti biscuiti digestivi care se faramiteaza usor)
  • 250 ml frisca lichida
  • 4 linguri de unt
  • o cutie (400ml)lapte condensat sau o cutie dulce de leche

Mod de preparare

Banoffee pie este un desert englezesc compus din banane, smantana si lapte condensat sau dulce de leche, cu baza fie din aluat de placinta, fie din biscuiti pisati. Va recomand sa folositi din start caramelul, pt ca reteta spune ca laptele condensat trebuie fiert timp de 2 ore intr-o oala cu apa, la foc mediu, cutia nedesfacauta desigur pana se caramelizeaza si se transforma intr-un toffee (il lasam pur si simplu pe foc), dupa care il scoatem din oala si lasam la racit. Faptul ca se gaseste dulce de leche in magazine e in favoarea noastra, putem sari peste pasul asta.

Intr-o punga tip ziplock bagam biscuitii si cu un facalet ii batem bine, pana ii strivim si arata ca niste firimituri. Intr-un bol mai marisor punem untul, il bagam putin la microunde sa se topeasca, adaugam biscuitii faramitati si amestecam bine. Tapetam cu folie o tava mai mica rotunda, turnam "compozitia" si apasam cu dosul lingurii, incercand sa nivelam bine baza. Dam la frigider 15 minute.

Intre timp taiem bananele felii de aceeasi grosime si batem frisca, careia ii adaugam 2 linguri de zahar si eventual un strop de aroma. Scoatem "blatul"de la rece, asezam feliile de banana una langa alta, turnam caramelul si il nivelam frumos cu o spatula, apoi punem frisca deasupra si nivelam cu grija sa nu o amestecam cu stratul de dedesubt.

Daca va ingrijoreaza aspectul asta, o puteti da cateva minute la rece inainte sa asezati frisca. Radem putina ciocolata deasupra, asa, de aspect si o dam la rece inca o jumatate de ora cel putin.

Scoatem prajitura cu tot cu folie din tava si taiem felii.

Avantajele foliei sunt 2: unul-nu rupem blatul de biscuiti (dintr-o tava normala nu stiu cum am putea sa o scoatem) si al doilea-nu murdarim tava.


Reteta Prajitura cu banane (Banoffee pie) a fost propusa de Anna Foster Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
3
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
4
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Bors de fasole boabe
Bucataras.RO

Bors de fasole boabe

Mi se mai intampla sa raman in pana de inspiratie si nu mai stiu ce sa mai gatesc, dar cred ca asta o patim cu toii....asa...

Bors de fasole boabe
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola