Prajitura cu banane (Banoffee pie)

Banoffee pie este un desert englezesc , o prajitura cu banane delicioasa si caramel, cu blat crocant din biscuiti. O prajitura cu fructe delicioasa si simplu de preparat.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu banane (Banoffee pie)

Ingrediente

  • 3 banane
  • un pachet de biscuiti hob-nobs (sau alti biscuiti digestivi care se faramiteaza usor)
  • 250 ml frisca lichida
  • 4 linguri de unt
  • o cutie (400ml)lapte condensat sau o cutie dulce de leche

Mod de preparare

Banoffee pie este un desert englezesc compus din banane, smantana si lapte condensat sau dulce de leche, cu baza fie din aluat de placinta, fie din biscuiti pisati. Va recomand sa folositi din start caramelul, pt ca reteta spune ca laptele condensat trebuie fiert timp de 2 ore intr-o oala cu apa, la foc mediu, cutia nedesfacauta desigur pana se caramelizeaza si se transforma intr-un toffee (il lasam pur si simplu pe foc), dupa care il scoatem din oala si lasam la racit. Faptul ca se gaseste dulce de leche in magazine e in favoarea noastra, putem sari peste pasul asta.

Intr-o punga tip ziplock bagam biscuitii si cu un facalet ii batem bine, pana ii strivim si arata ca niste firimituri. Intr-un bol mai marisor punem untul, il bagam putin la microunde sa se topeasca, adaugam biscuitii faramitati si amestecam bine. Tapetam cu folie o tava mai mica rotunda, turnam "compozitia" si apasam cu dosul lingurii, incercand sa nivelam bine baza. Dam la frigider 15 minute.

Intre timp taiem bananele felii de aceeasi grosime si batem frisca, careia ii adaugam 2 linguri de zahar si eventual un strop de aroma. Scoatem "blatul"de la rece, asezam feliile de banana una langa alta, turnam caramelul si il nivelam frumos cu o spatula, apoi punem frisca deasupra si nivelam cu grija sa nu o amestecam cu stratul de dedesubt.

Daca va ingrijoreaza aspectul asta, o puteti da cateva minute la rece inainte sa asezati frisca. Radem putina ciocolata deasupra, asa, de aspect si o dam la rece inca o jumatate de ora cel putin.

Scoatem prajitura cu tot cu folie din tava si taiem felii.

Avantajele foliei sunt 2: unul-nu rupem blatul de biscuiti (dintr-o tava normala nu stiu cum am putea sa o scoatem) si al doilea-nu murdarim tava.


Reteta Prajitura cu banane (Banoffee pie) a fost propusa de Anna Foster Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa finlandeza cu somon
3
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Ciorba de perisoare din carne de pui
4
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
5
Prajituri

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...

Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana
Parteneri
Pizza casei cu blat din faina integrala
Bucataras.RO

Pizza casei cu blat din faina integrala

De mult imi era gandul la o pizza, asa ca astazi am hotarat sa fac una ceva mai sanatoasa, cu blat din faina integrala si...

Pizza casei cu blat din faina integrala
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!