Prajituri

Reteta Prajitura cu banane si glazura de ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu foi cu bulion"
 
1. Albusurile se separa de galbenus si se bat bine, bine. Se adauga apoi treptat zaharul. Tot pe rand se adauga apoi galbenusurile. Apoi cu o lingura

ingrediente

Blat:
   4 oua
   120 g Zahar pudra
   120 g faina
   1/2 plic Praf de copt Dr. Oetker
Crema:
   2 plicuri Crema pentru tarte Dr. Oetker ( eu am folosit doua plicuri praf de budinca si doar jumate cantitatea de lapte prevazuta adica 500ml)
   500 ml lapte
   4 banane
   100 g gem (marmelada) de caise
   daca budinca e prea tare se poate face mai cremoasa cu un pic de unt adaugat dupa ce s-a racit budinca
Decorat:
   2 plicuri Glazura cu gust de ciocolata Dr. Oetker

mod de preparare

1. Albusurile se separa de galbenus si se bat bine, bine. Se adauga apoi treptat zaharul. Tot pe rand se adauga apoi galbenusurile. Apoi cu o lingura de lemn se amesteca foarte usor faina de jos in sus.


2. Din compozitia obtinuta trebuie sa se coaca doua foi.


Pentru ca eu stau prost cu "ochiometria" am impartit frateste aluatul in doua farfuri.


3. Reteta spune ca foile sa se coaca pe fundul tavii dar eu am uns tava cu un pic de unt si am pus aluatul in tava. Nu e foarte mult deci trebuie impins cu linguroiul de la spate. Gata prima foia.Se procedeaza si cu a doua in acelasi mod.


4. Am scos si a doua foaie din tava si pe cea mai putin reusita am asezat-o iar in tava.


Am uns blatul cu gem. De data asta nu am avut in casa doar gem de prune dar va asigur ca e bun si cu prune si cu gem de caise.


Fiecare banana o taiati in doua de-a lungul. Eu am taiat-o iar in doua ca sa le pot aseza mai usor.


Eu am asezat gresit bananele.Asezati bananele exact invers ca sa se vada frumos cand taiati prajitura.


5. Faceti budinca normal dar cu jumate din cantitatea de lapte. O raciti si daca s-au format bulgari adugati un pic de unt si frecati bine. Se pune peste banane.


6. Glazura se face dupa indicatiile de pe plic. Eventual nu puneti toata apa de la inceput ca sa nu fie prea lichida si daca e nevoie adaugati ulterior.


Se aseaza a doua foaie, se pune glazura si se lasa la frigider cel putin 2 ore.


7. Se taie in felii mai mari pentru ca se serveste cu lingurita.



Pofta buna!





Reteta Prajitura cu banane si glazura de ciocolata a fost propusa de Micu Livia pe forum culinar.ro





Alte retete cu banane gasiti aici:


Negresa cu banane,


Christamas Bread, Chec cu banane, cirese si ciocolata,


Tort Barbie à la Dora (cocos si banane)
Incearca si Prajitura cu crema de cafea
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu banane si glazura de ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.