Prajitura cu blat de ciocolata si ganache

Prajitura cu blat de ciocolata si ganache este o prajitura delicioasa cu frisca care poate fi servita la orice masa festiva. Pentru blat separam albusurile de galbenusuri.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu blat de ciocolata si ganache

Ingrediente

  • BLAT:
  • 8 oua
  • 4 cesti zahar
  • 3 1/2 faina
  • 1/2 ceasca cacao
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 esenta de rom
  • GANACHE DE CIOCOLATA:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • SIROP:
  • 300 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta de rom
  • ORNARE:
  • 300 ml frisca
  • 1/2 ciocolata amaruie

Mod de preparare

Prajitura cu blat ciocolata si ganache este o prajitura delicioasa cu frisca care poate fi servita la orice masa festiva.

BLAT: separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare.Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic,pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu.Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile,esenta si uleiul.Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam aluatul,apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca,apoi taiem blatul in doua.

CREMA: intr-un vas punem ciocolata rupta impreuna cu frisca pe baie de aburi. Mestecam continuu pana se topeste ciocolata,atentie sa nu fiarba.Cand s-a topit,dam deoparte si adaugam esenta.Lasam la racit,apoi dam crema la frigider cateva ore.Mixam apoi pana cand crema de orajitura isi dubleaza volumul si capata o textura cremoasa.

SIROP: intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul.Cand este usor maroniu,adaugam apa.Atentie sa nu sara stropi de apa fierbinte.Tinem siropul pe foc cateva minute.Oprim focul si adaugam esenta de rom.

ASAMBLARE:in tava in care am copt blatul,punem primul blat,insiropam,punem crema, apoi blat si insiropam.

Peste prajitura cu blat ciocolata si ganache punem frisca si radem ciocolata. Dam la frigider circa 1-2 ore.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Bors de primavara, cu loboda si cartofi
Bucataras.RO

Bors de primavara, cu loboda si cartofi

Abia am așteptat să apară loboda, ca să fac un borș de primăvară, cu multe verdețuri aromate, vitaminizante și...

Bors de primavara, cu loboda si cartofi
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!