Prajitura cu branza dulce de vaca

Se framanta totul (in afara de branza), praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie si la sfarsit dupa ce aluatul este framantat se imparte in

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza dulce de vaca

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 150 g margarina sau unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou intreg
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de smantana
  • 1 kg branza dulce de vaca

Mod de preparare

Se framanta totul (in afara de branza), praful de copt se stinge cu putina zeama de lamaie si la sfarsit dupa ce aluatul este framantat se imparte in 2 parti egale.

Separat se amesteca branza dulce cu zahar dupa gust, 1-2 plicuri de zahar vanilat, putina scortisoara pentru cine doreste si-i place, 2 oua intregi, 1-2 linguri de smantana, coaja rasa de la o lamaie, stafide dupa preferinte.

Se intinde prima foaie si daca e putin lipicioasa se mai pune putina faina pana nu se mai lipeste. Se ia pe sucitor (altfel se rupe) si se pune in tava unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina.

Peste foaie se pune compozitia de branza iar deasupra cealalta foaie, se unge cu ou si se inteapa ici colo cu furculita.

Se baga la cuptor 40-45 min pana se rumeneste.

Cuptorul trebuie incins cam cu 30 min. inainte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
2
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
3
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Desert cozonac Babka
Bucataras.RO

Desert cozonac Babka

"Bunatati pentru Craciun" M-am inspirat de la Mitnita

Desert cozonac Babka
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!