Se da drumul la cuptor la foc mic-potrivit (150 C). Ricotta se amesteca bine cu smantana si 2/3 din zahar, se adauga coaja de portocala, Grand Marnier
Se da drumul la cuptor la foc mic-potrivit (150 C).
Ricotta se amesteca bine cu smantana si 2/3 din zahar, se adauga coaja de portocala, Grand Marnier, zeama de lamaie, 1 ou + 1 galbenus si se amesteca bine. (1)
Se adauga si amidonul cernut, se amesteca usor.
Separat se face un merengue tare din albusul ramas si restul de zahar (2) si se adauga in 2 reprize peste compozitia de branza amestecand usor de jos in sus.
Se toarna amestecul rezultat in forma de copt si aceasta se asaza in tava de la cuptor in care se toarna apoi apa clocotita. (3)
Se da la cuptor si se coace la 150 C aprox. 50 min. Daca nu s-a rumenit deasupra se mai lasa inca vreo 5-10 min. Se scoate pe gratar (4) si se lasa sa se raceasca bine dupa care se da la frigider pt. 1 ora.
Dupa ce s-a racit "da putin inapoi", nu mai e la fel de "crescuta" ca atunci cand e imediat scoasa din cuptor.
Este o "crema frageda" si daca nu este "lasata" sa se raceasca bine se va "destrama" cand va fi scoasa din forma.
Se rastoarna Crema-Ricotta racita, se spala forma, se pune o folie de plastic si se readuce Crema-Ricotta in forma in care a fost coapta cu partea rumenita in jos (deci partea care a fost deasupra). Se presara deasupra stafidele si coaja confiata. (5)
Ciocolata se topeste pe baie de apa. Branza-crema se freaca (6), se toarna cioco topita peste ea si se amesteca bine.
Se toarna apoi si laptele, putin cate putin amestecand bine de fiecare data. Se pune si romul,
Se amesteca (7) si se toarna peste Crema-Ricotta.
Se presara cioco rasa (8 ) si se da la frigider pt. cel putin 2 ore.
Dupa ce Crema-Ciocolata s-a intarit bine se scoate cu grija din forma si se taie cu un cutit inmuiat in apa fierbine si sters de fiecare data.
Pofta buna!
Reteta Prajitura cu branza si ciocolata a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza gasiti aici:
Prajitura cu branza dulce de vaca,
Prajitura cu branza si vanilie,
Vargabeles(Prajitura cu branza)
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiPentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...
Muffins cu lime si ciocolata albaArdeii umpluti cu ciuperci sunt gustosi si extrem de simplu de preparat. Mai contin rosii, fulgi de ovaz, boia, sare si piper.
Ardei umpluti cu ciuperci si fulgi de ovazStiti deja ca-mi place Jamie Oliver , nu va spun nimic nou . Cee ace nu stiti este ca m-am saturat de conopida facuta pane,...
Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie OliverReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii