Prajitura cu branza si pasiflora

Biscuitii se paseaza si se amesteca cu untul topit,se aseaza in tava si se pune la frigider pana crema e gata. Se bate frisca cu zaharul si praful de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu branza si pasiflora

Ingrediente

  • Blat: 150 g biscuti pisati
  • 100 g unt. Crema: 500 ml smatana pt frisca 38%
  • 130 g zahar sau mai puteti pune
  • in functie de gust
  • zahar vanilat 3 pachetele
  • 250 g branza mai grasa 30%-gen Philadelphia
  • 500 g crema de branza 5 sau 9%--->eu am pus 750 g 9% pt ca am folosit gelatina
  • 40 g praf de budinca instant--->eu am pus 1 plic de gelatina + 1/2 pahar lapte rece
  • coaja rasa de la 1 lamaie sau portocala
  • Pt gelatina de fruct: 8 pasiflora
  • 2 linguri cu zahar
  • 60 ml apa
  • 3 lingurite de gelatina
  • cam 8 gr
  • Puteti pune si alte fructe: capsuni
  • fructe din compot etc si deasupra turnati gelatina

Mod de preparare

Biscuitii se paseaza si se amesteca cu untul topit,se aseaza in tava si se pune la frigider pana crema e gata.

Se bate frisca cu zaharul si praful de budinca in cazul in care nu puneti gelatina , apoi seadauga crema de branza si pachetul de Philadelphia si se mixeaza la viteza mica.

Gelatina o lasam la inmuiat in laptele rece,apoi o dizolvam la bain -marie-nu trebuie sa fiarba!

O punem peste crema de branza.

se pune amestecul peste blatul de biscuiti-trebuie sa fie intarit.

Pasiflora se taie in doua si se stoarce ca o lamaie.

In suc se pune zaharul si gelatina dizolvata in apa si apoi pusa la bain-marie pt dizuolvare completa(nu trebuie sa fiarba).

Inainte de a pune pasiflora,crema de branza trebuie sa fie intarita!

In carte scria ca se lasa 1 ora la congelator inainte de a pune glazura,dar din cauza gelatinei crema era deja intarita.

Se mai pune la frigider pt intarirea glazurii.

Reteta propusa de Alis
Se serveste rece

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Cosulete din foietaj, cu de toate
Bucataras.RO

Cosulete din foietaj, cu de toate

Initial am vrut sa prepar niste pizzette pe foietaj, dar pentru ca mi-am achizitionat forme noi de silicon, pentru briose,...

Cosulete din foietaj, cu de toate
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!