Prajitura cu cafea si crema mascarpone

O prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe dosul tavii. Se coc in tava, normal, si se toarna. O sa va para ca sunt foarte subtiri, dar trebuie sa tinem cont ca au in compozitie bicarbonat si vor creste. Este o prajitura perfecta pentru sarbatori.

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Ingrediente

  • Foi
  • -300 gr zahar
  • -200 gr unt
  • -400 gr faina
  • - 50 ml cafea (pregatita)
  • -2 linguri cacao
  • -3 oua
  • -praf de sare
  • -3 linguri miere albine
  • -150 ml lapte
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • -250 gr mascarpone
  • -200 ml frisca
  • -semintele de la o pastaie vanilie
  • -zahar daca folositi smantana de frisca neindulcita
  • Glazura
  • -200 gr ciocolata amaruie
  • -50 ml lapte
  • Pt insiropat
  • -50 ml cafea

Mod de preparare

Punem intr-o oala mica, laptele impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul, mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea si zaharul.


Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu.


Ouale le batem usor, cu un praf de sare.


Peste faina, adaugam laptele cu ingredientele dizolvate si ouale si omogenizam.


Eu am folosit o tava mica, adica de 20 x 25 cm si de aceea am facut 4 foi. Daca folositi tava mai mare, o sa va iasa doar 3.


Impartim aluatul in mod egal, in 3 sau patru.


Pe tava tapetata cu hartie de copt, turnam o parte din compozitie si nivelam.


Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 15 minute.


Procedam la fel cu restul aluatului.


Este un aluat lichid, deci se toarna in tava si se niveleaza cu o lingura sau cu o spatula.


Lasam foile sa se raceasca.


Frisca (eu am folosit smantana pentru frisca ), am batut-o impreuna cu mascarponele, semintele de la o pastaie de vanilie si zahar (dupa gust, eu am pus 3 linguri).


Cand foile au fost reci am inceput sa asamblez prajiturica.


Prima foaie o asezam pe un platou si o insiropam cu cafea.


Creama trebuie sa o impartim egal intre foi, deci, daca aveti 3 foi, trebuie 2 parti de crema, daca aveti 4 foi atunci trebuie sa impartiti crema in 3.


Peste foaia insiropata, punem un strat de crema. Venim si asezam foaia a doua, o insiropam, intindem crema. Procedam la fel, pana terminam.


Deasupra facem o glazura din 200 gr ciocolata topita cu 50 ml lapte. Nivelam glazura si punem prajitura la frigider .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Cosulete din foietaj, cu de toate
Bucataras.RO

Cosulete din foietaj, cu de toate

Initial am vrut sa prepar niste pizzette pe foietaj, dar pentru ca mi-am achizitionat forme noi de silicon, pentru briose,...

Cosulete din foietaj, cu de toate
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!