Prajitura cu cafea si nuca se prepara asa:
Untul se taie cuburi, cacaoa se cerne peste unt impreuna cu zaharul si cafeaua. Se adauga toate peste laptele rece si se pun la foc mic, amestecand incontinuu pentru a forma o compozitie uniforma. Cand a dat primul clocot, oprim flacara si lasam la racit. Dupa ce s-a racit complet, adaugam zaharul vanilat. Apoi incorporam ouale intregi, amestecand dupa fiecare, continuam cu faina amestecata cu praful de copt. Turnam totul intr-o tava tapetata cu unt si faina si coacem la cuptorul incins, dar la foc mic cam 30-40 de minute.
Intre timp pregatim crusta de nuci si caramel:
Nucile le tocam si le prajim putin, cat sa le "reinviem" aroma. Punem zaharul la topit. Cand este complet topit il luam de pe foc, adaugam untul, amestecam si apoi frisca lichida. Dam inapoi pe foc pana cand se ingroasa putin si da primul clocot. Adaugam nucile tocate si amestecam.
Scoatem blatul prajiturii de la cuptor si turnam deasupra nucile in caramel. Intindem pe toata suprafata cu o spatula si lasam la racit.
Prajitura cu cafea si nuca se taie cuburi dupa ce s-a racit.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe